TABITA MARINĂU: Pasiunea de a călători

Jessica Avram este o tânără în vârstă de 19 ani, studentă la Facultatea de Științe Socio-Umane din Oradea, Departamentul Psihologie, care la vârsta de 15 ani a început să își descopere pasiunea pentru călătorii și pentru cunoașterea de noi culturi.

A vizitat astfel peste 15 țări, printre care Franța, Italia, Grecia, Emiratele Arabe Unite și Uganda; pe aceasta din urmă vizitând-o vara aceasta , cu scopul de a le face cunoscut oamenilor din Africa pe Dumnezeu.

Jessica a fost de acord să ne răspundă câtorva întrebări legate de călătoria sa în Africa. Când rostim cuvântul „Africa”, ne gândim la sărăcie , deșert, căldură toridă și nu suntem departe de adevăr.

Ea a avut ocazia să descopere cultura și viața de zi cu zi a oamenilor.

Contrar preconcepțiilor noastre, africanii sunt oameni foarte deschiși, ospitalieri și credincioși, Uganda este una dintre țările Africii în care creștinismul este predominant (peste 80% dintre ugandezi sunt creștini).

Persoanele care trăiesc în Uganda duc o viață foarte simplă; într-o zi obișnuită ei se trezesc de dimineață, își pregătesc copiii pentru școală, după care merg la muncă, adică își lucrează pământul sau lucrează pământul altor persoane, dacă ei nu au.

Ei nu au decât o masă pe zi; cu 1 dolar poți să cumperi suficientă mâncare încât să îți ajungă toată ziua.

Ugandezii produc foarte mult unt de arahide; la plecare, ei i-au oferit Jessicăi din producția lor de unt de arahide.

Jessica a lucrat cu copii din centrele de plasament, organizau activități educative, precum învățarea limbii engleze, studiu biblic , dar și activități de dezvoltare personală.

A mers și în triburi unde oamenii mănâncă sânge și lapte de capră, și în penitenciare, unde de multe ori femeile nasc, deoarece sunt închise, deși sunt însărcinate, legile fiind foarte stricte.

Una dintre persoanele care au inspirat-o pe Jessica să se implice în lucrarea de misiune a fost mătușa ei, Valentina, care a participat, la rândul ei, la lucrarea de misiune din Asia.

Întrebată dacă ar mai repeta această experiență, dacă ar mai avea ocazia,
Jessica a răspuns: „ Desigur! E o experiență minunată și anul viitor voi merge din nou în Africa sau în India – încă nu sunt sigură unde, dar cu siguranță o voi face.”

Ca planuri de viitor, ea vrea ca după terminarea facultății să facă și Masterul în Psihologie, să devină conferențiar de psihologie, inteligență emoțională și misionar.

TABITA MARINĂU

tabita marinau

TABITA MARINĂU

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: