ANDREEA MOZA & DALIA ŢIGAN: Baschetul, privire din interior

În reportajul anterior, „Ne considerăm cei mai buni şi după înfrângere”, am scris câteva lucruri despre pasiunea lui Denyel Manea pentru baschet. De aceasta dată, revenim cu mai multe informații despre cum arată viața unui baschetbalist sau cel puțin câteva aspecte din ea.

baschet

Locul 1, etapa județeană, la CN Emanuil Gojdu

Denyel Manea face parte din clubul CSM Oradea, generația 2002/2003.

El recunoaşte că nu ține niciun regim alimentar și îi place să mănânce orice cu o valoare calorică ridicată, deoarece îl ajută să se mențină în formă pe teren. Pentru a ajunge la nivel de perfomanță trebuie să dai tot ce ai mai bun chiar şi la orele de pregătire, să depui mult efort şi să dai dovada de dăruire.

Grupa 2002/2003 nu sunt o exceptie, ei antrenându-se o oră şi jumătate, de luni până vineri, iar înaintea unui meci ei se pregătesc şi în weekend.

Echipa este coordonată de către Călin Pop, „cel mai bun antrenor de nivel juvenil din România la capitolul practică – metodică”.

Denyel Manea ne spune că, în trecut, el şi echipa sa obişnuiau să joace în Campionatul Ungariei, dar în prezent ei joacă în Campionatul României.

Am mai aflat că echipa are în medie de 15 meciuri pe an.

L-am întrebat pe Denyel despre opinia lui legată de „înalțimea ideală” a unui jucător; ne-a asigurat, fără nicio ezitare, că, chiar dacă eşti mai mic de statură, poți să îţi faci o carieră în baschet atâta timp cât joci într-un post ce ţi se potriveşte. De exemplu, cineva mai înalt va ocupa centrul sau una dintre cele două poziții de înaintare.

ANDREEA MOZA, DALIA ŢIGAN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: