Lucian Cremeneanu: „Dacă nu ești curios, n-ai nicio șansă să fii jurnalist”. VIDEO

Joi, 16 noiembrie 2017, am avut ocazia de a-l întâlni pe domnul Lucian Cremeneanu, care s-a aflat în liceul nostru cu scopul de a modera întâlnirea „Sweet Child O’ Mine”. A fost o bună ocazie de a invita în studioul nostru un jurnalist cu experiență.

lulu01

Pentru cei care încă nu-l cunosc, Lucian Cremeneanu este jurnalist independent și profesor asociat al Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Oradea.

Acesta ne-a povestit despre experiența pe care a acumulat-o în mai multe zone ale presei, pornind de la radio până la TV şi presă scrisă.

Daria Copos: „Mă bucur că am avut ocazia de a-i lua un interviu domnului Lucian Cremeneanu. Fiecare interviu filmat îți oferă oportunitatea de a avansa în acest domeniu, mai ales alături de o astfel de persoană. Consider că avem foarte multe lucruri de învățat de la dânsul, în diferite domenii, dar în special în jurnalism. Atât informațiile pe care i le-am cerut, cât şi sfaturile pe care ni le-a împărtăşit sunt benefice pentru noi, care suntem la început de drum. Îi mulțumesc domnului Cremeneanu pentru momentele acordate şi mai ales pentru sfaturile oferite, ca de la profesor la elev.”

lulu02

Alexandru Toader: „Pe mine, această discuție cu domnul Lucian m-a ajutat să înțeleg că în zilele de azi tinerii nu mai caută o carieră în lumea jurnalismului, ceea ce este cam trist, deoarece presa este considerată a patra putere într-un stat, iar asta va face ca în viitorul apropiat probabil să dispară.”

reporteri: NICOLAE MUSCĂ, DARIA COPOS, ALEX TOADER

Editare video: FLORIN MIHOCAŞ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: