NARCISA BRAGYE & CYNTHIA LACATÂŞ: Inspirat de Neymar

Claudiu Petrila este un tânăr fotbalist de 17 ani, fost elev la LPS Bihorul Oradea. Acesta joacă fotbal de la vârsta de 7 ani, iar în prezent studiază la Liceul Aurel Vlaicu din Cluj.

Claudiu și-a dorit de când era mic să practice acest sport, la început ca joacă, iar mai târziu, cu multă seriozitate, mutându-se în Oradea, pentru a practica fotbal de performanță.

Prima sa echipă de fotbal a fost Juventus Oradea, echipă la care a câștigat premii pe la diferite turnee, dintre care și cupa pentru cel mai bun jucător la un turneu din Ungaria.

La vârsta de 16 ani a fost convocat la lot, iar în prezent joacă la CFR Cluj.

Își dorește foarte mult să joace în străinătate, având în vedere că a avut ocazia să fie în probe în Italia și a rămas impresionat de condițiile pe care jucătorii de vârstă lui le primesc.

Idolul său în fotbal este Neymar, deoarece îl consideră „unul dintre cei mai buni jucători din lume, poate cel mai bun”. El mai spune că îl inspiră stilul lui de a juca și faptul că pune suflet la fiecare meci și la fiecare antrenament.

Familia l-a susținut încă de la începutul carierei sale de fotbalist și continuă să-l susțină, pentru că ei știu că iubește fotbalul.

Are antrenament în fiecare zi și la final de săptămână meci. În timpul liber îi place să stea cu familia, să pescuiască și să iasă afară cu prietenii.

Pentru el fotbalul înseamnă 80% muncă și 20% talent.

Mesajul lui pentru tinerii care aleg să practice fotbalul este „să muncească 120% la fiecare antrenament, pentru că munca bate talentul, să nu de descurajeze niciodată, să nu renunțe dacă dau de greu, să joace cu sufletul și întotdeauna să fie cu zâmbetul pe buze, pentru că acest sport trebuie făcut cu plăcere”.

NARCISA BRAGYE, CYNTHIA LACATÂŞ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: