IOANA BIŢIŞ & IOANA REŞTEA: Ziua porţilor deschise la Biblioteca Judeţeană

La Biblioteca Județeană Gheorghe Șincai Oradea a avut loc joi evenimentul Ziua porţilor deschise, ediţia 2017, scopul fiind promovarea culturii şi cărţii.

Acest eveniment este desfăşurat anual, dând posibilitatea tuturor persoanelor care nu sunt înscrise la bibliotecă să viziteze instituţia, participând la diferite activităţi, biblioteca luând legătura cu diverşi colaboratori, scriitori.

Activităţile care s-au desfasurat in cadrul Zilei portilor deschise au fost următoarele:

Atelier de lucru „Bucuria de a crea – Bucuria de a darui”, organizat de Centrul de Informare Comunitara, in colaborare cu tinerii de la Asociatia Down Oradea – Centrul de zi Iedera;

„Amintiri din Biblioteca”, întâlnire cu bibliotecari pensionari;

Cineclub Marienbad – vizionare de filme romanesti contemporane: „Marfa si banii” (regia Cristi Puiu), „Undeva la Palilula” (regia Silviu Purcărete), „De ce eu?”(regia Tudor Giurgiu), auditii de muzica simfonica in pauzele dintre filme;

Concert simfonic, dirijor prof. Nagy Viola;

Succesul in afaceri, vizionarea filmului “Lumea in Era Google”;

pictura.jpg

Vernisajul expozitiei de pictură „Femei si flori”. pictorita Kati Pop (Zsaka, Ungaria);

Masă rotundă „Presa ieri si azi”;

Club de lectura pentru elevi din clasele primare, in limba romana; club de lectura pentru elevi din clasele primare, in limba maghiara;

Lansarea albumului bilingv „Oradea in imagini” de Rodica Indig;

Povestea de la ora 5 si Atelier de origami pentru copii;

Atelier de cusut, şezătoarea „Coasem ie”;

puzzle

Colţul colectionarului, schimb de piese tip puzzle Animaterra;

Club de lectura Synesthesia, dezbatere despre romanul „Obsesia Caravaggio” de Neil Griffiths;

Concert de Craciun, colinde interpretate de eleva Oana Berdie;

Prezentare „Dieta carbohidratilor specifici fara lactate”- Daniela Man;

Discutie despre trilogia „Stapanul Inelelor”, moderator Emanuel Pertea.

fotografie.jpg

Pe durata întregii zile: expozitie cu vanzare – edituri locale; expozitia de fotografie „Oradea mea”- Ovi D. Pop; expozitia „Presa bihoreana: trecut, prezent si viitor” – Centrul de Informare Comunitara; expozitie de costume populare specifice jud. Bihor – Ramona Deak; expozitie cu vanzare bijuterii handmade „Frumusete, eleganta, pasiune”- Maria Elena Borsos; activitati in laboratorul de conservare-cercetare-investigatii si tratamente ale colectiilor info-documentare apartinand abonatilor Bibliotecii – Dr Vasile Deac; „Intelepciunea cartilor”- Cadouri-surpriza pentru vizitatori; vizionare desene animate; expozitia de fotografii „Calatorii in India” de Dorin Chis; expozitia „Personalitati ale scoli bihorene de-a lungul vremii”.

„Dieta carbohidraţilor specifici fără lactate”

Cartea „Dieta carbohidratilor specifici fara lactate”  a doamnei Daniela Man, nutritionist, terapeut Theta Healing, blogger,se adreseaza tuturor celor care pot beneficia de pe urma acestei carti, acelor persoane cu autism, cu simptome ADHD, cu boala celiaca, boala Crohn, cu colita ulcerativă, cei care sufera de sindromul colonului iritabil, de boli autoimune, cei cu intolerante sau alergii la gluten, cazeina sau lactoza, persoane care sufera de dementa sau Alzheimer sau pur si simplu tuturor persoanelor care doresc sa adopte o dieta saraca in carbohidrati complecsi.

Doamna Daniela Man afirma despre cartea sa urmatoarele: „Am scris aceasta carte tocmai sa sustin ajutorul tuturor celor ce au probleme.”

Cartea contine o parte stiintifica, cu explicatii pentru fiecare astfel incat sa inteleaga ce se intampla in propriul intestin; o lista de cumparaturi cu ingredientele necesare dietei; un meniu cu toate mesele zilei timp de o saptamana( fara grane, amidon, zahar, gluten). Dieta este bazata pe legume, tot felul de uleiuri benefice (ulei de cocos, ulei de masline, de migdale etc.); carne, cocos, migdale etc.

Totodata, au mai fost expuse si carti apartinand celei mai mari edituri pentru copii.

Vizitatorii au beneficiat de un discount de 30-50% la enciclopedii, carti de copii.

„Intelepciunea cartilor”, Sectia Imprumut pentru adulti, et. I, au oferit in dar cate o carte si un mar cu un mesaj tuturor vizitatorilor care au participat la evenimentul desfasurat in cursul zilei de azi.

daniela man

Doamna Daniela Man

Multumim doamnei Mariana Barna şi doamnei Daniela Man pentru informatiile oferite.

IOANA BIŢIŞ, IOANA REŞTEA

Împreună cu doamna Mariana Barna

Doamna Mariana Barna, talonată de subsemnatele

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: