MIHAELA PUSTAN: Olimpică la două materii de bază

Elevă a liceului nostru de opt ani, Giulia Goilean este olimpică la Limba si literatura română si la Matematică. Giulia a început să participe la olimpiade de la şapte ani, pe atunci fiind în clasa I.

image001

GIULIA GOLEAN

Ea spune ca meritul nu este doar al ei, ci şi al profesorilor (Mircea Pop, profesorul de Matematică, şi Garofiţa Pop, profesoara de Limba şi literatura română), „care m-au pregătit şi m-au susţinut. Pentru acest lucru le mulţumesc şi recunosc că fără ei nu aş fi reuşit să ajung unde sunt”.

Am întrebat-o pe Giulia la ce liceu doreste să mearga mai departe: „Vreau sa merg tot la această scoală, la profilul real, Matematică – Informatică”.

Giulia spune ca va participa la olimpiade si la liceu, deoarece vrea sa se mentina în formă: „Eu nu văd pregătirea pentru olimpiade ca pe lecţii în plus, o văd ca pe o antrenare pentru examenul pe care va trebui să îl sustin anul acesta şcolar, adică evaluarea naţională”.

De multe ori şi-a sacrificat timpul de relaxare si a ales sa invete doar ca sa poata sa culeaga roadele muncii ei in viitor: „În momentul in care am vazut rezultatele muncii mele, am realizat ca merita sa renunti la putin timp liber”.

Ce sfat le-ai da copiilor care vor sa se inscrie sau sa participe la olimpiade? „I-as sfatui sa nu creadă ca este o pierdere de timp, ci să se gândească la faptul că investesc în ei şi această investiţie va fi una care se va observa, mai repede sau mai târziu.”

MIHAELA PUSTAN

MIHAELA PUSTAN

MIHAELA PUSTAN

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: