CĂTĂLINA VOTAV & DALIA CIOARĂ: Spune stop bullying-ului! Plus VIDEO

Miercuri, 15 noiembrie, de la ora11, clasa a X-a B a participat la o activitate care a avut ca temă de dezbatere bullying-ul din școli, tipurile de violență, fizică, verbală și psihică, dar și despre pedepsirea minorilor, dacă aceștia înfăptuiesc fapte  penale.

orz

Avocat-mediator Anca Orz

Activitatea a fost susținută de doamna avocat-mediator Anca Orz de la organizația „Cultură. Educație. Justiție” şi a fost organizată de doamna psiholog Ionela Belbe.

Din  spusele doamnei avocat, am aflat ca bullying-ul  este foarte prezent în școli. Acesta se refera la faptul ca un copil este tachinat şi batjocorit de restul, pentru ca familia lui nu are un venit financiar foarte bun sau râd de el că este tocilar – toate aceste abuzuri afectează starea emoțională, dar și fizica a copilului, care poate ajunge să isi ia viața.

Scopul acestei activități este de a informa elevii despre efectele bullying-ului asupra psihicului eleviilor si despre ce consecințe grave poate avea acesta.

Doamna avocat Orz Anca ne-a prezentat un caz in care o fetița a ajuns să se sinucidă din cauza jignirilor celor din jur.

Alt scop al acestei activități este combaterea violențelor din școli și informarea elevilor că, chiar dacă sunt minori tot sunt trași la răspundere pentru faptele lor, dar și că părinții, profesorii și, in cazul in care sunt angajați, angajatorul vor răspunde pentru faptele lor.

Pedepsele pentru infracțiuni efectuate de minori încep cu amenzi, despăgubiri materiale și morale, includerea în programe de reeducare și pot ajunge la trimiterea elevilor la centre de reeducare a minorilor.

Activitatea s-a desfașurat in sala de clasă, unde s-a instalat videoproiectorul.

Elevii s-au aratat interesați de acest subiect, au pus întrebari și au interacționat deschis cu doamna avocat.

Mulțumim doamneI avocat-mediator Anca Orz pentru lecția despre bullying și efectele acestuia.

CĂTĂLINA VOTAV, DALIA CIOARĂ

votav01

Doamna Anca Orz, alături de subsemnatele

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: