DALIA MOŞUŢ & FLORIN MIHOCAŞ: Premiera mult aşteptată de la Starbucks. Plus VIDEO

Miercuri, 8 noiembrie 2017, la Starbucks a avut loc lansarea în premieră a cărţii „It’s so easy … şi alte minciuni”, scrisa de către Duff McKagan, basistul trupei Guns N’ Roses.

star02

Foto: Dalia Moşuţ

Cartea e dramatică, descriind drama prin care a trecut Duff din cauza dependentelor de droguri si alcool, dependente care au dus la o explozie a pancreasului si aproape i-au adus moartea celebrului muzician. Dar veţi afla multe alte lucruri interesante citind cartea, care a fost prezentată si de invitaţi şi de organizatorii acestui eveniment.

Emese Bokos din partea Editurii Casa, organizator al evenimentului, a declarat: „Această carte poate fi citita din mai multe perspective, din cea a rocker-ului nostalgic care e curios să afle detalii din viața unuia dintre idolii săi din tinerețe. Cartea poate fi citită şi din perspectiva muzicianului care vrea să afle ce îți trebuie pentru a deveni un basist şi o trupă de renume mondial. Cartea are ceva de spus şi tinerilor şi persoanelor care se luptă cu diverse dependențe şi sunt curioşi sā afle cum de Duff McKagan a supraviețuit unei explozii a pancreasului datorată excesului de alcool şi droguri şi nu numai că a supraviețuit, dar a rămas un nume în muzica mondială, a devenit un scriitor şi un businessman de succes şi un cap de familie fericit”.

„Această carte vorbeşte despre cum să-ți recuperezi sufletul. E o carte despre vindecare, despre cum să vindeci un suflet rănit”, a spus Nicolaie Ardelean, profesor de Limba engleza si Jurnalism la Liceul Onisifor Ghibu si traducatorul cărţii.

star01

Foto: Dalia Moşuţ

Ramona Novicov, conferentiar doctor la Facultatea de Arhitectura Oradea, membru al Asociatiei Internationale a Criticilor de Artă, a spus următoarele: „Duff este în primul rând un supraviețuitor. A fi supraviețuitor înseamnă a fi deasupra vieții, înseamnă că ai traversat un infern; numai cine a traversat un infern, cine a văzut moartea cu ochii lui poate să spună că a supraviețuit – în rest, viețuim. E o carte care trebuie citită, cu atât mai mult încât în jurul nostru se vorbeşte cu tot mai mult şi se trăieşte tot mai mult în dependență. Este o carte despre un om care a înțeles la timp ce trebuie să facă să-ți recâştigi libertatea. Este o carte despre reconstrucție, despre mântuire, cu un final fericit”.

„E foarte greu să ajungi sus, e foarte greu să te menții, dar e şi mai greu ca după ce ai ajuns sus şi ai căzut, să te ridici, şi Duff a făcut treaba aceasta. Cartea merită citită, v-o recomand, chiar dacă cititul poate părea un sport extrem în zilele noastre, cititul nu dăunează grav sănătății. Bucurați-vă de carte!”, ne-a îndemnat Dajka Atilla, realizatorul emisiunii „Melatonin” de la Radio Transilvania.

melaz

Melaz and Friends

La eveniment au participat atât elevi şi profesori ai liceului nostru, Onisifor Ghibu, cât şi oameni pasionati de literatură şi iubitori de artă.

Intregul eveniment a fost susţinut muzical de către Melaz and Friends, trupă care ne-a încântat urechile miercuri seara, cu acorduri ale unor piese binecunoscute ale Guns N’ Roses.

Rămâneţi cu ochii pe LOGOPAPER!

DALIA MOŞUŢ

Filmare şi editare video: FLORIN MIHOCAŞ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: