TEODORA SĂLĂGEAN: Naturaleţe sau vulgaritate?

Auzim adesea vorba „Omul este un dar de la Dumnezeu”. Dacă e aşa, de ce noi avem tendinţa de a ne modifica, în pofida aparenţei noastre? În acest material voi vorbi despre importanţa pe care o are naturaleţea de zi cu zi, dar şi despre tinerii care se împotrivesc acesteia.

Pentru început, de mici am fost puşi pe o scenă în scopul interpretării unor persoanaje cu caracter şi fizic diferit, unde de cele mai multe ori am realizat că nu putem intra în totalitate în pielea cuiva, oricât de mult ne-am dori, pentru că am fost creaţi să ne diferentiem prin diverse aspecte.

Acesta este un prim motiv, pentru multe tinere din zilele noastre – ele încearcă să se modeleze în funcţie de cineva anume, dar ce uită ele e faptul că originalitatea e cea mai importantă. Nimeni nu va aprecia niciodată o copie, în adevăratul sens al cuvântului, sursa de inspiraţie va rămâne întotdeauna cea valoroasă.

De ce aleg ele să facă asta? Din diferite complexe. Factorul care duce la această complexitate este chiar natura umană – omul nu va putea fi niciodată mulţumit şi, evident, necum încântat de apariţia celui din jur.

„Nimeni nu va aprecia

niciodată o copie”

Uneori critica mai aduce cu sine şi foarte multe dezamăgiri pentru cel criticat, deoarece nu toţi suntem în măsură să digerăm ceea ce ni se pune pe tavă. În opinia mea, persoanele care nu iau în considerare ceea ce li se spune sunt cele mai puternice şi au tendinţa de a evolua, din proprie iniţiativă şi nu din a altora.

Un exemplu de-a lungul istoriei ar fi Sophia Loren, o mare iubitoare a propriului aspect fizic, care a rămas consecventă cu sine şi a acţionat ca atare, neluând în considerare criticile aduse la adresa ei. Actriţa a declarat că oamenii spuneau că „nasul meu este prea lung şi că gura mea era prea mare”.

image001

Sophia Loren. Sursă foto: http://www.procinema.com

Pe lângă cerinţele industriale americare de film, până şi soţul ei a îndemnat-o la operaţie. Ea a preferat să renunţe la toate beneficiile pe care i le putea aduce faima americană din acea vreme, decât să recurgă la intervenţiile chirurgicale.

Într-un final, aceasta a fost premiată pentru modul în care a îmbătrânit şi a privit aspectele vieţii, votată în 2006 ca fiind „cea mai naturală frumuseţe din lume”.

image002

Ionuţ Avram

Am cerut şi opinia unui baiat în privinţa acestui subiect. Numele lui este Ionuţ Avram, are 17 ani şi este elev la Liceul Tehnic Mihai Viteazul din Oradea. El consider că „o fată trebuie să fie tot timpul naturală. Nimic nu este mai frumos şi mai atractiv decât naturaleţea şi încrederea pe care o are o fată când vine vorba de puterile sale. Ea trebuie să fie naturală în comportament şi să nu se lase influenţată de anumite anturaje şi să nu asculte răutăţile altor persoane. Acceptându-şi defectele, nu are cum să fie afectată de răutăţile altor persoane”.

Pe de altă parte, nimeni nu are dreptul de a critica pe cineva care lucrează la evoluţia sa. Evoluţia nu înseamnă aroganţă în raport cu alţii, înseamnă dorinţa de mai bine, iar dacă cineva alege să lase deoparte tot şi pe toţi, e pentru că ceea ce a fost nu i-a adus un plus respectivului.

El trebuie să aleagă înţelept şi, de cele mai multe ori, să reacţioneze cu indiferenţă în faţa celor care i se opun.

TEODORA SĂLĂGEAN

TEODORA SĂLĂGEAN

TEODORA SĂLĂGEAN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: