DENISA LEAC: Un cântec fără sfârşit. Plus VIDEO

Florentina Tirluța este o solistă de muzică populară din Bihor. Aceasta își are rădăcinile în satul Diosig. Muzica face parte din viața interpretei încă de la începutul zilelor acesteia, deoarece tatăl este un pătimaș al muzicii populare, astfel Florentina a crescut cu acest gen de muzică şi a început să o îndrăgească.

talent

Florentina Tirluța

În prezent este elevă la Liceul Teoretic Lucian Blaga in clasa a XI-a la specializarea filologie-jurnalism.

Prima dată când ă cântat în fața unui public a fost la nunta surorii sale, pe cand avea 11 ani. După aceea a participat la spectacole, serbări școlare și la zilele comunei.

A început să studieze muzica in adevăratul sens al cuvântului de opt luni, sub îndrumarea îndrăgitei interprete de muzică populară, Felicia Costin. Urmează să-și înregistreze prima piesă.

Florentina ne-a mărturisit că atunci când este in fața publicului se rupe de lumea reală și intră într-o lume cu totul diferită, unde este învăluită de farmecul notelor muzicale şi unde trupul i se arcuieşte după ritmul muzicii.

Aplauzele publicului sunt cea mai importantă răsplată pentru artist, deoarece acestea îi umplu sufletul de bucurie și îi dă adevărata valoare. Pentru Florentina muzica este un refugiu, spune că s-ar putea strecura în spațiile dintre note și să întoarcă spatele singurătății: „Noi suntem ca un cântec, nu credeţi? Un cântec nu se poate cânta niciodată de la sfârşit spre început. Trebuie să-l cânţi totdeauna îndreptându-te spre sfârşit. Pe parcurs, în timp ce cânţi încă şi muzica te îmbată, îţi dai seama că sfârşitul se apropie totuşi, oricât l-ai amâna. Încerci să lungeşti puţin notele, dar asta nu dă cântecul înapoi, nu reînvie ceea ce a murit din muzică între timp. Amâni doar sfarşitul. Te încăpăţânezi să nu recunoşti o evidenţă. Că orice cântec are un sfârşit. Oricât ar fi de frumoasă o melodie, vine o clipă când ea e acoperită de tăcere. Când tăcerea e mai puternică decât muzica.”

Tânăra talentată are vise mari in legătură cu această pasiune, dorindu-și să urmeze un liceu și o facultate specializată în acest domeniu și să-și realizeze o carieră din muzică, dăruindu-le ascultătorilor săi cel mai de preţ dar al său, vocea.

DENISA LEAC

denisa-leac

DENISA LEAC

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: