A trecut deja peste o săptămână de la gala proiectului Științescu, care încearcă să trezească interesul tinerilor pentru știință. Din cele 13 proiecte, liceul nostru a obținut două finanțări, și anume Peța în eprubetă și Știința ad-hoc, acesta din urmă fiind subiectul retrospectivei de astăzi.
Proiectul a fost organizat de două licee, Onisifor Ghibu și Lucian Blaga, care au reușit să arate unui număr de 87 de elevi utilitatea printării 3D printr-o manieră mai ușor de digerat de tânăra generație, și anume printarea a diferite obiecte – de la obiecte folosite în scop didactic, incluse în cadrul orelor clasice din sistemul educațional, până la jucării sau obiecte cu o utilitate aparent redusă, dar o complexitate la printare cu totul specială.

STELIAN FURTOS
Stelian Furtos, unul dintre membrii echipei, ne-a descris experiența sa de la gala Științescu: „Cred că ne-am descurcat destul de bine la gală; în ciuda dificultăților cu imprimanta, am încercat să ne descriem proiectul cât mai bine posibil.
În opinia mea, gala a fost un eveniment foarte bine organizat, în care toate echipele au avut ocazia să își împărtășească dragostea pentru științe cu vizitatorii.
Cred că cel mai mult îmi place atmosfera de la o astfel de gală – e ceva special când ești înconjurat de oameni atât de pasionați și iubitor de știință. Mi-a făcut plăcere să particip la gala Științescu anul acesta alături de colegii mei și sper că în viitor să ne vedem din nou acolo.”
NICOLAE MUSCĂ

NICOLAE MUSCĂ