SZIME ALEXA: Nu fi o victimă a bullying-ului!

Bullying-ul este definit ca fiind un comportament de excludere si de luare în derâdere a cuiva, de umilire. Acesta se poate manifesta fizic, prin agresivitate fizică, sau psihologic, prin producerea unor daune emoţionale. Instrumentele acestui fenomen sunt cuvintele, acţiunile sau excluderea socială.

La intrebarea „Care crezi ca este principala cauza a bullying-ului în rândul adolescentilor?”, o eleva din clasa a lX-a B a declarat: „Consider ca principala cauza a bullying-ului este diferenta de clasă sociala si discriminarile care pornesc in special de la elevii a caror stare materiala este mai buna”.

Fenomenul de bullying este, din pacate, tot mai des intalnit, pe strada, in scoala, chiar si pe internet (cyberbullying). Incearca sa eviti astfel de persoane, pastreaza-ti o atitudine demnă si curajoasa, simte-te bine cu tine insuti!

Cum ar trebui sa actioneze parintii ai caror copii sunt victime ale acestui fenomen? O altă eleva ne-a răspuns astfel: „Parintii ar trebui sa ii incurajeze pe copiii lor si sa le fie aproape”.

Nu ezita sa ceri ajutorul cuiva. Daca esti elev la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu, prof. consilier şcolar Ionela Belbe vă stă la dispozitie pentru suport psihologic.

SZIME ALEXA

SZIME ALEXA

SZIME ALEXA

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: