Timpul petrecut în faţa ecranului

În lumea de astăzi, este aproape inevitabil să petreci timp în faţa ecranelor şi monitoarelor, chiar şi de către copiii mici, ceea ce face mulţi profesori şi părinţi să se întrebe dacă acest timp este sau nu prea mult. Academia Americana de Pediatrie (AAP) încearcă să caute un răspuns la această întrebare.

Paula Szabo 02

Foto: Paula Szabo

Iată recomandările AAP, în funcţie de ceea ce este cel mai bine pentru fiecare copil în parte, de vârsta lor şi de cum folosesc aceste dispozitive, precizând că anumite limite de zi cu zi variază în funcţie de vârstă.

Sugarii şi copii mici ar trebui să aibă un timp limitat în faţa ecranului, poate cu excepţia video chat-ului cu cei dragi.

Copiii cu vârsta cuprinsă între doi si cinci ani ar trebui sa se limiteze la o oră pe zi.

Timpul petrecut in fata ecranului de copiii mai mari ar trebui să fie limitat şi monitorizat, mai concentrat asupra productivităţii (învăţarea, crearea şi comunicarea) decât pe divertisment.

AAP şi-a actualizat definitia pentru timpul petrecut in fata ecranului ca fiind” timpul petrecut cu ajutorul mijloacelor media digitale în scopuri de divertisment”, astfel încât intervalul petrecut pe dispozitivele de învăţare nu mai este considerat timp dedicat ecranului.

Read the rest in Paperless

ADELINA URSUŢ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: