ADRIANA ȘTIUBE: Proiect cu finanțare internațională câștigat de Ghibu

Conform unei informații primite din partea domnului director Iulius Timar, am aflat că a fost aprobat, prin finanțare internațională ERASMUS PLUS, un proiect al școlii noastre, intitulat „Stagiu european pentru dezvoltarea competențelor și abilităților de realizare a paginilor web”.

director

Directorul Liceului Onisifor Ghibu, prof. Iulius Timar. Foto: Adriana Știube

Lista cu proiectele (265 depuse, 123 aprobate, 34 trecute în rezerva și 106 respinse) a fost publicata în 9 iunie 2017, pe site-ul ERASMUSPLUS.ro, și a fost întocmita de Agenția Națională pentru Programe Comunitare in Domeniul Educației si Formarii Profesionale (ANPCDEFP). Proiectul Liceului Ghibu se află pe poziția 76.

Conform domnului director, „32 de elevi vor face pregătire in domeniul informaticii, in Spania si Portugalia”.

Potrivit listei, valoarea proiectului este de 71.568 euro.

Pentru a afla mai multe detalii cu privire la acest proiect, am stat de vorba cu domnul director.

In urma discuției, am aflat ca elevii vizați pentru aceasta experienta sunt cei de la specializarea matematica – informatica, care vor fi selectați in urma unui concurs, bazat pe informatica. Doamnele profesoare Alina Luncan si Nicoleta Turean sunt responsabile pentru pregătirea colegilor noștri, înainte de plecarea in Spania, respectiv Portugalia.

Dânsele, in frunte cu domnul director, sunt cei care au pus bazele proiectului, țările vizate fiind, după cum am spus, Spania si Portugalia, deoarece școala noastră are un parteneriat cu două firme din aceste țări.

Această experienta se va desfășura în  doua fluxuri. Astfel, prima plecare va fi în octombrie 2018, in Spania, iar a doua în octombrie 2019, în Portugalia, având o durata de trei săptămâni.

De asemenea, trebuie sa specificam ca doar elevii claselor a X-a, respectiv a XI-a vor putea trai aceasta experienta.

In primăvara lui 2018, va avea loc concursul pentru primul flux de elevi, urmând ca acestia sa fie instruiti in „arta” limbii spaniole, respectiv portugheze.

Totodata, am aflat de la domnul Timar ca această finanțare nu este rambursabilă.

Așadar, vedem ca Ghibu este o școala care ne oferă o mulțime de oportunități in ceea ce privește dezvoltarea noastră, ideea este să știm profita de ele. Baftă tuturor!

„Este doar un început si sper că, muncind in echipa, vom reuși și mai mult”, ne-a mai declarat domnul director Iulius Timar.

ADRIANA ȘTIUBE

adriana stiube

ADRIANA ŞTIUBE

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: