NATALIA CHIŞ & IFRIM CARINA: „Tărâmul poveștilor”

De curând a apărut, cu noi forţe, volumul nr. 2 din revista Land of Stories and Other Stuff, creată de doamna profesoară de engleză Luminiţa Dubău, de la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu. În publicaţie sunt expuse teme ale elevilor, astfel încât acestea să nu fie irosite.

Dacă doriți să aflați mai multe despre primul volum din această revistă, vă invităm  să citiți articolul precedent: IOANA BIŢIŞ & IOANA REŞTEA: Land of Stories and Other Stuff.

Publicaţia se adresează în special copiilor, iar dacă cineva dorește s-o parcurgă, o poate lua de la doamna profesoară Luminiţa Dubău.

Land of Stories and Other Stuff din acest an este o continuare firească a primului număr. Poveştile scrise de copii sunt pe teme diverse, legate oarecum de subiectele lecţiilor din manual, dar toate captivante, pentru a le stimula creativitatea şi capacitatea de exprimare în limba engleză.

Noutatea numărului constă în faptul că s-a inclus un Special Corner, cu lucrări ale câtorva elevi din clasele a VI-a B şi C trimise la Shakespeare School Essay Competition. Anul viitor, dna profesoară dorește să includă un Poetry Corner, pentru a-i încuraja pe elevi să se exprime în limba engleză şi prin intermediul poeziei, iar în al doilea rând, să invite şi alte clase să se alăture actualei echipe, VI B şi VI C,  pe care dânsa le felicită şi cărora le mulţumește pentru colaborare.

Fiecare copil, indiferent de nivelul sau talentul său, a putut contribui cu propriile lucrări.

Prof. Luminiţa Dubău ne-a declarat următoarele: „Pentru mine, reprezintă o satisfacţie personală, un mijloc prin care facem şi altceva în afară de rutina orelor. În plus, este un rezultat palpabil al muncii noastre. Când am pus pe raft acest număr alături de cel de anul trecut, am simţit o mulţumire deosebită, dându-mi seama cât de mult au evoluat copiii. Grafica şi editarea sunt şi ele vizibil mai bune, pentru că am mai dobândit şi eu puţină experienţă. Dorinţa mea cea mai mare este să îi implic pe elevi în munca de editare, grafică etc. ”

Am solicitat şi opinia elevilor care au contribuit la această revistă. „Simt că munca mea în Land of Stories and Other Stuff este de folos, deoarece îmi exersez aptitudinile în limba engleză cu poveștile pe care le fac.”( Dario Fret) „Este o idee unică, pe care alte școli nu o au.”(Isidor Birău); „Cred că această revistă ne ajută pe noi să ne exprimăm ideile în felul nostrum, prin povești.”( Şerban Foica)

NATALIA CHIŞ, CARINA IFRIM

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: