Bilanţ la Swimathon 2017

cover_infografic_rezultate_01

Ediția 2017 a Swimathon Oradea, desfășurată sâmbătă, 27 mai, la Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu”, a atras la start 333 de înotători, iar la finish peste 1.000 de susținători individuali și 49 companii din tot județul, care s-au mobilizat pentru a susține cele 22 cauze înscrise în acest eveniment.

infographic_01

Numărul celor care înoată sau donează pentru o cauză în care cred este în creștere de la an la an, la fel și sumele mobilizate. Dacă în 2016 au fost strânse fonduri în valoare de 152.601 lei, anul acesta peste 183.000 lei au fost mobilizați din comunitate în bani şi produse din sponsorizări ale companiilor şi din donaţii individuale. Astfel, targetul cumulat al proiectelor a fost depășit, iar şase cauze au strâns mai mulți bani decât și-au propus inițial.

Cele mai susținute proiecte au fost ,,Povești nespuse II” al Asociației Down Oradea şi ,,Să creștem frumos!” al Centrului de Plasament nr. 2 Oradea, care au strâns fiecare peste 20.000 lei. Au fost secondate de ,,Fondul de burse” și ,,Fondul Științescu” ale Fundației Comunitare Oradea, Centrul de Recuperare Neuromotorie pentru Copii „Sfântul Nectarie”, al Fundației Mihai Neșu, ,,Copii epileptici ajutați – adulți viitori sănătoși”, al Centrului de Epilepsie și Monitorizare EEG Oradea, care au mobilizat sume de peste 10.000 lei fiecare.

Lista completă poate fi consultată aici: http://swimathon.fundatiacomunitaraoradea.ro/proiecte/

Din fonduri proprii, Fundația Comunitară Oradea a acordat un premiu suplimentar de 1.000 lei pentru cauza pentru care au fost înotate cele mai multe lungimi de bazin –  Asociația de Părinți „Pas cu Pas”, echipa Salex reușind să înoate 73 de lungimi de bazin în cele 40 de minute alocate și urmează să acorde câte 1.000 lei pentru cauza pentru care s-a mobilizat cea mai mare sumă din comunitate și pentru cauza susținută de echipa de înotători / înotătorul care a strâns cea mai mare sumă.  Aceste două premii vor fi acordate la sfârșitul perioadei de strângere de fonduri, care se va încheia pe data de 27 iunie.

Evenimentul nu ar fi fost posibil fără implicarea sponsorilor, partenerilor instituționali și partenerilor media: Nidec, VPK Packaging Salonta, Decitex RO, Celestica, PanKarpathia, Top Motor, Raiffeisen Bank, Comau, Plexus, Faist Mekatronic, Zucchetti, Inteva, Salex, Aster Premium, Sema Expres, Sykes, Leornardo, Qubiz, West Fruta, Reifen Trade, Benvenuti, Casa Agro, Pyrostop, Hotel President, Naturen, Timik Textil, Inovativ Logistic, NTT Data, ARC, Blockstart, My Deck, Decathlon, Corporactive Consulting, Spitalul Pelican, Primăria Oradea, CSM Oradea, WOAO Advertising, Weblike PRO, Oradea Info, 157Studio, ET Radio Services, Ovi Dan, Ghid Local, Bizmart, Remus Toderici, LOGO Paper, Active Job Consulting, Crazy Donut și Radio ZU.

Contact:  CLAUDIA ABRUDAN,

Director Executiv Fundaţia Comunitară Oradea

tel. 0743 295486, e-mail: director@fundatiacomunitaraoradea.ro

 

Fundația Comunitară Oradea este o organizație non-guvernamentală, apolitică și non-profit, care își propune îmbunătăţirea vieţii locuitorilor din judeţul Bihor prin mobilizarea şi distribuirea de resurse pentru iniţiative locale. Facem posibil acest lucru prin încurajarea spiritului filantropic și de responsabilitate socială al organizaţiilor non-guvernamentale, companiilor și persoanelor fizice/grupurilor de iniţiativă, cu scopul de a acoperi nevoile mereu în schimbare ale comunității. Fundația Comunitară Oradea face parte din programul național de “Fundații Comunitare”, inițiat de Asociația pentru Relații Comunitare, în parteneriat cu Fundația Pentru Parteneriat și Fundația Pact, cu sprijinul financiar al Charles Stewart Mott Foundation, Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe și Romanian-American

Foundation.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: