Cu studenţii despre semne străvechi. Plus VIDEO

 

 

Studenţii anului I de la Facultatea de Construcţii, Cadastru, Arhitectură – Departamentul Cadastru şi Arhitectură au ajuns la cea de a treia etapă a temei de proiectare legată de reconversia micului parc din flancul Liceului Onisifor Ghibu.

După măsuratori şi schite de proiect, a venit rândul familiarizarii cu limbajul ancestral al artei populare. Cunoaşterea semnelor si a spiritului acestui limbaj constituie una din premisele remodelării spaţiului deschis şi al reinvestirii sale cu o nouă funcţie.

Locul prielnic pentru această etapă teoretică a fost studioul de filmari al claselor de jurnalism, miercuri, 7 iunie, de la ora 10.

O serie spectaculoasă de macrofotografii semnate de Harris Wallmen – ce au avut ca subiect motive străvechi „scrise” cu acul pe costumele populare – a fost interpretată de profesorul Alexandru  Sanislav. Discursul său vibrant a fost punctat pe alocuri de intervenţiile profesorului Cosmin Bogdan şi ale subsemnatei.

Au participat studenţii: Iulia Alexandru, Iulia Cervenecz, Adrian Dărăban, Carina Lascu, Raul Popa, Daniel Popuţea, Andreea Timiş, Ovidiu Ţicarat, Alexandra Vecherean şi Alex Zima.

RAMONA NOVICOV, critic de artă

ramona-novicov

Conf. univ. dr. RAMONA NOVICOV

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: