Agresivitatea școlară

Coridoarele și scările interioare ale şcolilor sunt locuri în care se petrec evenimente de intimidare, potrivit unui raport al Centrului Național pentru Statistică Educațională din SUA.

În anul şcolar anterior, elevii cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani au raportat aproape de două ori mai multe incidente de agresiune în zonele de tranziție între clase, unde elevii îşi petrec o mică parte din timp, ca și în alte zone școlare, cum ar fi cantinele sau locurile de joacă.

Aproximativ 5% dintre studenți s-au confruntat cu forme fizice de agresiune, declarând că au fost „împinși, împinși, împiedicați sau scuipați”.

Cifrele sugerează că agresiunea digitală, care părea să anunțe o nouă eră periculoasă de hărțuire, atunci când a apărut pentru prima dată, nu s-a dezvoltat așa cum s-a prezis.

Fetele agresate au raportat hărțuire online de două ori mai mult decât băieții (15,9%), dar au întâmpinat hărțuire mult mai mare în medii școlare decât cele digitale. Numai 6,1% dintre băieții agresați au raportat incidente online.

În timp ce terenul de joacă este în mod tipic considerat epicentrul agresiunii, există mai multe spații de tranziție – coridoare și scări, care domină peisajul hărțuirii studenților.

Read the rest in Paperless

SERGIU NEGRUŢ

sergiu negrut portret

SERGIU NEGRUŢ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: