Actori pentru o zi

În luna decembrie a anului trecut, Elena Vidican, o elevă pasionată de teatru, susținută de coordonatorul trupei de teatru TincArt s-a numărat printre câștigătorii uneia dintre cele șapte finanțări oferite în cadrul programului Bursa Talentelor, al Fundației Comunitare Oradea. Proiectul propus de ea a reușit să mobilizeze în cadrul Galei de Responsabilitate Socială Corporativă suma de 12.900 lei, donată de sponsorii generoși.

festival_teatru_1.jpg

,,Actori pentru o zi” își dorește a fi un festival de teatru al liceenilor, un eveniment dedicat procesului de educație alternativă a acestor tineri. Structura festivalului este unică în peisajul festivalurilor de teatru de amatori și are rolul de a-i ajuta pe participanți să-și îmbunătățească abilitățile de comunicare, să capete încredere în ei înșiși și să interacționeze cu alți elevi din județ, care împărtășesc aceeași pasiune – actoria.

Fiind inițiat de membrii trupei de teatru amator din Tinca, festivalul va avea loc la Centrul Cultural din Tinca, duminică 4 iunie, începând de la ora 15.00. Președintele juriului care va decide cine sunt câștigătorii acestui festival este Aron Marius, regizorul și actorul de la Compania de teatru ”Comoara cu povești”.

Inițiatorii își doresc să creeze punți între educație și cultură, oferind participanților o formă de instruire bazată pe dezvoltare personală prin mijloace alternative: actorie, artă și cultură. Astfel, festivalul devine complementar sistemului de învăţământ instituţionalizat.

Pentru mai multe informații despre următoarele evenimente din cadrul programului Bursa Talentelor puteți accesa pagina de Facebook:

https://www.facebook.com/bursatalentelor/

Contact:

ROXANA TRIFA

Grant Manager

Mobile: 0771 35 87 76

E-mail: roxana.trifa@fundatiacomunitaraoradea.ro
Web: www.fundatiacomunitaraoradea.ro

Fundația Comunitară Oradea este o organizație non-guvernamentală, apolitică și non-profit, care își propune îmbunătăţirea vieţii locuitorilor din judeţul Bihor prin mobilizarea şi distribuirea de resurse pentru iniţiative locale. Facem posibil acest lucru prin încurajarea spiritului filantropic și de responsabilitate socială al organizaţiilor non-guvernamentale, companiilor și persoanelor fizice/grupurilor de iniţiativă, cu scopul de a acoperi nevoile mereu în schimbare ale comunității.  Fundația Comunitară Oradea face parte din programul național de “Fundații Comunitare”, inițiat de Asociația pentru Relații Comunitare, în parteneriat cu Fundația Pentru Parteneriat și Fundația Pact, cu sprijinul financiar al Charles Stewart Mott Foundation, Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe și Romanian-American Foundation.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: