Telefoanele pot crea elevi inteligenți

Anul școlar începe cu revizuirea regulilor, iar una dintre acestea spune NU folosirii telefoanelor în timpul orelor. Conflictul dintre ceea ce cred profesorii despre smartphone-uri si ceea ce cred elevii nu este ușor de aplanat, deoarece unii încă îşi menţin vechile păreri, „Dă-mi telefonul. Îl primești la finalul orei”, în cel mai bun caz.

În prezent, 73% dintre adolescenți au acces la smartphone-uri şi 93% accesează Internetul zilnic. Mulțumită vitezei de avansare a tehnologiei, acum există mii de aplicații și programe care ajută studenții să-și folosească smartphone-urile în scop util.

 

Aplicații de grup

Poll Everywhere si VoxVote sunt aplicații excelente pentru discuțiile în clasă sau pentru evaluările scurte, formale. Aceste aplicații oferă posibilitatea profesorului de a crea sondaje de opinie online, iar studenții își pot folosi smartphone-urile pentru a participa la sondajul stabilit de către profesor. Sondajele pot fi accesate și de către telefoanele mai puțin performante, prin intermediul mesajelor text.

Acestea nu ajută prea mult elevii să se concentreze, dar sunt folositoare pentru a le captiva atenția celor care nu sunt activi la ore.

Read the rest in Paperless

OLIVIA PANTEA

olivia pantea portret

OLIVIA PANTEA

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: