EMANUELA BOGDAN & FLAVIA BOGDAN: Alături de Principesa Margareta a României. Plus VIDEO

Ştefania Szucs, o tânără de 18 ani, elevă la Liceul de Arte din Oradea, este o fată foarte talentată, care studiază muzica, flautul şi pianul de nouă ani.

stefania01

Ştefania Szucs

Întrebând-o când şi-a descoperit înclinaţia de a cânta la un instrument, raspunsul ei a fost acesta: „Dorinţa de a cânta la un instrument mi-am descoperit-o la vârsta de 3-4 ani, când lemnele de foc, pixul sau orice alt obiect erau instrumentul perfect şi «dădeam concerte» în propria camera.”

În clasa a IV-a, când s-a înscris la Liceul de Arte, a mers cu dorinţa de a cânta la pian, însă era prea mare pentru a se înscrie la acest instrument, aşa că a avut de ales între flaut şi violoncel: „Având în vedere faptul că sora mea mai mare a cântat şi ea la flaut, am ales şi eu acest instrument, care pe parcursul călatoriei mele prin lumea muzicii am înţeles că îmi era predestinat!  Persoana care m-a ajutat să învăţ tainele acestui instrument este prof. dr. Mircescu Georgiana, o adevărată prietenă şi o persoană foarte apropiată sufletului meu, fără de care nu aş fi reuşit să ajung unde sunt astăzi şi căruia îi sunt recunoscătoare pentru tot efortul depus şi pentru toată munca pe care am făcut-o împreună pentru a putea construi ceva frumos. Nu pot să nu menţionez şi de flautista şi pedagogul Mihaela Anica, doamna care m-a îndrumat şi mi-a deschis noi orizonturi spre lumea flautului, participând la cursurile organizate de ea în diferite oraşe din ţară.”

Din clasa a IV-a până în clasa a XII-a a participat în fiecare an la concursuri atât naţionale, cât şi internaţionale, olimpiade şi festivaluri. „Premiile au crescut de la an la an, din clasa a X-a reuşind să mă menţin pe locul I şi Marele Premiu. Însă cea mai importantă realizare din aceşti ani a fost obţinerea Bursei Tinere Talente a Fundaţiei Principesa Margareta a României din Bucureşti, cu ajutorul căreia am avut posibilitatea de a-mi achiziţiona un instrument performant, şi de a participa la diferite evenimente importante alături de Alteţa Sa Principesa Margareta a României, şi altele.”

„Nu aş putea să exprim în cuvinte starea mea emoţională atunci când cânt la flaut. Este un sentiment unic, care mă poartă într-o altă lume, o lume plină de sensibilitate şi emoţie, care doresc şi sper să reuşesc să o transmit şi publicului. Emoţiile pe care le am atunci când cânt în faţa publicului sunt emoţii constructive, care pot fi controlate,însa pacea pe care o simt pe scena şi siguranţa pe care o am vine de sus.”

Feedback-ul pe care îl primeşte din partea ascultătorilor este întotdeauna unul pozitiv şi plin de încântare, ceea ce pentru Ştefania este o încurajare şi împlinire.

Întrebând-o care sunt planurile ei de viitor, Ştefania ne-a răspuns astfel: „Planurile mele de viitor încă nu sunt bine definite, mai am de finalizat studiile universitare, unde voi lucra alături de sora geamănă a profesoarei mele de liceu, lect. univ. dr. Ariadna Mircescu, cu care abia aştept să încep această nouă călătorie. Cu siguranţă ca obiectiv principal în planurile mele de viitor va fi flautul.”

stefania02

Ştefania se vede peste zece ani, chiar şi peste 20, cântând în continuare la flaut şi i-ar plăcea să poată dezvălui secretele acestui instrument şi altora, deoarece iubeşte ceea ce face şi acest instrument face parte din ea.

„Sfatul meu pentru cititorii acestui articol este să îşi urmeze visul care îi face cu adevărat fericiţi şi împliniţi, indiferent de obstacolele întâlnite pe drum!”

Foto: arhiva personală Ştefania Szucs

EMANUELA BOGDAN, FLAVIA BOGDAN

EMANUELA BOGDAN, FLAVIA BOGDAN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: