ELISA STANCIU: Românul din Academia lui Ajax

Ricardo Farcaş este un tânăr în vârstă de 16 ani, fiul fostului antrenor in Liga 2, acum şeful de centru la secţia fotbal CSM Oradea.

ric01

Ricardo Farcaş

A inceput cariera de fotbalist inca de la varsta de 7 ani, la Luceafărul Oradea, sub îndrumarea antrenorului Sorin Todea, până la vârsta de 14 ani.

După ce i s-a propus sa participe la o selecție la Cluj, unde au fost mai multi scouteri, din 100 de copii participanţi a fost selectat el şi încă trei, de către scouter-ul de la Arsenal.

Din cauză că avea 13 ani, iar ca să semnezi un contract de profesionist trebuia să aibă 16 ani, acesta a fost nevoit să mergă la academia lui Arsenal, în Salonik, Grecia, unde a stat timp de doi ani.

 

El spune că aceasta a fost cea mai grea perioadă, deoarece a fost nevoit să plece singur, lăsându-şi familia si prietenii acasă.

Acolo a mers la o şcoală normală, Aristotellio Kolegio, iar între timp a învăţat limba engleză şi greacă.

Antrenamentele erau două pe zi, iar telefoanele le preda la 22:00 şi le primea a doua zi, dupa ce învăţa pentru şcoală, la 19:00.

Această perioadă, deşi grea pentru el, a fost in acelasi timp frumoasa şi de neuitat.

Dupa ce au trecut doi ani, in vara trecuta a fost dus de către agentul lui, Cătălin Sărmășan, la probe la Ajax Amsterdam, unde a stat şapte  zile, unde  s-a antrenat cu echipa Under 19 a Ajax-ului.

ric02

Mai târziu a aflat frumoasa veste de la agentul său, că i s-a propus  un contract de trei ani de zile cu Ajax.

„În acel moment am simţit ca toate sacrificiile pe care le-am facut au meritat si nu regret nicio zi petrecută pe terenul de fotbal, deoarece am făcut şi fac totul din plăcere”, ne spune Ricardo.

Foto: arhiva personală Ricardo Farcaş

ELISA STANCIU

ELISA STANCIU

ELISA STANCIU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: