ANDREEA TRIFA: ABC-ul unui promoter

Natalia Denisa, în vârstă de 16 ani, este elevă la liceul nostru în clasa a X-a B şi face promoţii de un an. Natalia a ajuns să cunoască lumea promoţiilor în anul 2016, când mai multe prietene i-au povestit despre aceasta. De la Denisa am aflat ABC-ul unui promoter.

DENISA LEAC

NATALIA DENISA

Un promoter trebuie sa îndeplinească anumite condiții, trebuind sa știe sa întrețină o discuție cu persoane apartinand celor mai diverse medii sociale. Ei sunt implicați in activităţi promoționale (sampling, împărţirea „fluturașilor”, degustări de produse etc.)

Un promoter trebuie să dea dovadă de punctualitate, seriozitate (să nu fie indiferent sau obraznic cu clienţii, să nu fumeze in timpul programului), fair-play (bârfa îţi anulează din start şansele de a mai obţine un contract de promoter prin aceeaşi firmă; chiar dacă şefii tăi nu sunt întotdeauna prezenţi lângă tine, nu uita că ochi si urechi există peste tot).

Pe oră, un promoter este plătit diferit; promoţiile fiind diferite,si sumele primite diferă şi ele. Sumele pot începe de la 5 lei sau 10 lei, uneori si mai mult.

Un promoter are un anumit interval de desfasurare a promotiei. Acest timp variaza de orele primite la inceputul promotiei care sunt primite intr-un mesaj pe mail.

Un promoter poate să înceapă să facă promoţii in locaţiile unde sunt astfel de acţiuni sau in supermarket-urile mari (ex. Lotus, Auchan).

Pentru a face promoţii in magazine, trebuie să îţi întocmeşti împreuna cu seful tau acte care sa ateste ca ești apt pentru această activitate si in orice magazin trebuie sa iti faci ori un ecuson sau o nota de acces la un om care este specializat in protectia muncii a magazinului.

Un şef de promoţie are dreptul sa verifice un promoter, sa ii spuna dacă greşeşte si sa il tina sub control.

Banii pentru fiecare promoţie sunt primiţi după terminarea promoţiei sau la un interval de timp dupa ce aceasta se încheie, fie cash, fie pe card individual.

Un promoter poate sta la o promotie pe weekend 4,6 sau 8 ore in fiecare zi, o promotie poate sa tina un weekend, mai multe sau o luna.

Nu orice om poate fi promoter, deoarece pentru unele promotii trebuie sa depinzi de anumite aspecte, legate de fizic, de înălţime, de vârstă etc.

O promoţie poate avea mai multe aspecte – promoție cu informare in care doar informezi oamenii, promotie cu degustare in care si informezi oamenii si oferi la degustat produse sau unele promotii sunt cu testat şi informat.

ANDREEA TRIFA

ANDREEA TRIFA

ANDREEA TRIFA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: