LARISA FETINCA & ANDREEA RAITA: „Școala fără violență”

În cadrul Liceului Onisifor Ghibu s-a organizat un proiect numit „Școala fără violență”, aflat la zecea ediție. Cu câțiva ani in urma acesta era organizat doar la nivelul școlii, dar pe parcurs proiectul a luat amploare, desfășurându-se la nivel județean, iar in prezent la nivel interjudețean.

04

Creatorii si organizatorii acestui proiect au fost printre alţii, profesorii Daniela Marinau,Ionela Belbe , Claudia Tarb, Camelia Timofte şi Valeriu Laslău, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție al Județului Bihor. Scopul acestui proiect este de a stimula elevii de gimnaziu si liceu sa colaboreze in activitatea de prevenire a violentei.

Profesorii, știind ca elevii pot realiza lucruri creative, s-au gândit la doua probe care sa ii stimuleze. Prima proba a fost realizarea unui eseu cu tema anti-violență si a doua proba a constat într-un moment artistic. Momentul artistic consta in realizarea unor scenete cu un mesaj non-violent, prin care elevii sa transmită mesajul lor preventiv, tema fiind prevenirea violentei in mediul școlar.

La acest proiect au participat 11 scoli din județul Bihor precum:  Liceul Teoretic Lucian Blaga, Liceul Tehnologic Șuncuiuş, Liceul Pedagogic Beiuș, Liceul Avram Iancu Stei, Liceul Tehnic Constantin Brâncuși, Liceul Vadu Crisului, Liceul Tehnologic Vasile Voiculescu, Colegiul Național Iosif Vulcan, Colegiul Tehnic nr. 1 Dobresti, Colegiul Tehnic Traian Vuia, Liceul Teoretic  Onisifor Ghibu.

Elevii acestora scoli au fost foarte implicați si au realizat acte artistice superbe, in urma cărora au fost răsplătiți cu diplome si trofee. Locul 1 a fost luat de Liceul Tehnologic Vasile Voiculescu, pe locul 2 a fost Colegiul Național Iosif Vulcan si pe locul 3 Colegiul Tehnic nr. 1 Dobrești.

Au fost si câteva premii speciale: Cel mai bun eseu – Colegiul Tehnic Traian Vuia, Premiu special – Liceul Avram Iancu Stei.

Restul liceelor participante au primit mențiune.

Următoarea etapa a concursului se va desfășura la data de 20 mai, in incinta Liceului Teoretic Onisifor Ghibu, unde cei aflați pe locul 1, 2 si 3 vor concura cu alte şase scoli din alte județe.

LARISA FETINCA, ANDREEA RAITA

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: