ADRIANA ŞTIUBE: Nu de laude e vorba

Voiam să-mi aştern de mult aceste gânduri, dar probabil nesiguranţa sau teama că voi fi judecată m-au oprit. Acest material vorbeşte despre incomunicabilitate.

Cu toţii ştim – sau s-ar cuveni să ştim – că blogul nostru este singura platformă online din ţară scrisă integral de elevi. De asemenea, colegii noştri „mai bătrâni”, cei care au pus bazele LOGO, ştiu că naşterea acestui blog a fost una destul de dificilă, dar cu pasiune şi dedicare, am ajuns să fim o platformă foarte cunoscută.

Colegul nostru, George Pojega, din clasa a X-a A, care deţine funcţia de preşedinte al Consiliului Elevilor din Ghibu, a participat la o şedinţă a Consiliului Naţional al Elevilor, organizată la Bucureşti. George a avut prilejul de a fi tras de mânecă de un domn din minister, care i-a mărturisit că blogul nostru îi este cunoscut şi ne-a felicitat pentru munca pe care o prestăm – lucru care ar trebui să ne bucure în totalitate, deoarece munca noastră are relevanţă.

Dupa cum am spus, tema acestui material este incomunicabilitatea, dintre noi şi profesorii noştri. Fără a generaliza, domnii noştri profesori sunt oarecum indiferenţi la munca pe care o depunem, referitor la blogul nostru (le mulţumim din suflet acelora care ne urmăresc activitatea).

Nu vreau ca persoanele care citesc acest text să creadă că cerşesc atenţie sau că eu şi colegii mei avem nevoie de laude. Nu de laude e vorba – avem nevoie doar să ştim că dumneavoastră, domnilor profesori, ne citiţi si nu rămâneţi indiferenţi în raport cu munca şi opiniile noastre.

Suntem tineri, viitorul este al nostru! Deşi adolescenţi, netrecuţi prin viaţă, ştim să facem din nimic ceva care chiar contează. Nu demult, am citit într-un articol de pe www.bihorel,ro că Universitatea din Oradea, în parteneriat cu colegii din Debreţin, a primit o finanţare de 160.000 de euro, cu care a amenajat un studio radio-TV care nici în ziua de azi nu funcţionează, în ciuda dotărilor de ultima generaţie. Mini-studioul nostru, deşi modest dotat, este mândria elevilor de la Jurnalism şi, totodată, un loc care ne ajută să ne testăm abilităţile de jurnalişti. Acesta cred că este un alt aspect prin care s-ar cădea ca munca noastră să fie remarcată.

Vrem să ştim că dumneavoastră ne citiţi, că vă daţi cu părerea cu privire la materialele noastre. Ne-am săturat cu toţii de teme plictisitoare şi lectii kilometrice pe care le memorăm, mâine le recităm, iar poimâine nici titlul nu ni-l mai amintim. Discutaţi cu noi despre materiale, criticaţi-ne unde este nevoie, sfătuiţi-ne, deoarece doar astfel acest conflict dintre generaţii se va evapora, între elevi şi profesori nemaiexistând bariere, complexe de superioritate sau de inferioritate.

Sper ca domnii profesori să fi înţeles mesajul şi să nu vadă acest text ca pe o cerşetorie! Un singur „ţi-am citit şi eu materialul şi sunt de părere că” e de ajuns!

Iar voi, dragi colegi, nu aşteptaţi laude! Fiecare lucru pe care îl faceţi, îl faceţi pentru voi. Exprimaţi-vă părerea şi asumaţi-vi-o, deoarece doar aşa nu vom deveni o generaţie de oi!

ADRIANA ŞTIUBE

adriana-stiube

ADRIANA ȘTIUBE. Sursă imagine: oradealife.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: