SZABO PAULA: Alături de mamele eroine

Sâmbătă, 11 martie 2017, echipa anti-drog a liceului, „Dă-i viaţă sufletului tău, nu droguri!”, a organizat în parteneriat cu Asociaţia Părinţilor Adoptivi în sala festivă a Liceului Teoretic Onisifor Ghibu  Oradea un eveniment dedicat mamelor adoptive, cu titlul „De vorbă cu super mame”.

image012

Am considerat oportună angrenarea echipei în acest tip de activităţi realizate în parteneriat cu această asociaţie, deoarece mamele adoptive cu siguranţă se confruntă la rândul lor cu probleme specifice adolescenţilor, de rebeliune, de consum de ţigări sau alcool.

Timpul pe care l-am petrecut împreună în cele două zile, vineri şi sâmbătă, cu aceşti adolescenţi a fost dedicat mamelor adoptive, adevărate eroine, care şi-au dedicat viaţa şi dragostea lor acestor copii abandonaţi, cărora le-au dat o şansă, un echilibru emoţional şi le-au oferit un viitor mai stabil.

Evenimentul desfăşurat sâmbătă începând de la ora 15 a avut o durată de aproximativ două oreşi a binedispus auditoriul prin joc, cântec, scenetă, tombolă, curiozităţi despre mamă, interviu luat mamelor adoptive prin care ele au împărtăşit celorlalte femei experienţele lor de viaţă.

La sfârşitul activităţii mamele au primit o floare în semn de iubire, respect şi consideraţie.

Vineri, 9 martie 2017, copiii s-au străduit cu mic cu mare să realizeze cel mai frumos şi unic ghiveci de flori, folosindu-se de tempera, hârtie creponată, şerveţele imprimate, autocolante,  pentru a le impresiona, pentru a le bucura şi a le face mândre că sunt mamele lor.

Ne bucurăm şi noi că prin activităţile derulate în acest proiect, am putut aduce bucurie persoanelor care ne-ar putea fi bunici sau străbunici, prin vizita pe care am făcut-o la „Centrul de Reabilitare Socială” din Episcopia Bihor în data de 8 martie, şi femeilor care prin dragostea lor faţă de semeni au adoptat un copil sau i-au luat în plasament.

SZABO PAULA

paula-szabo

PAULA SZABO

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: