GIANINA BAN: La mulți ani, Rareş!

El este Rareş Mihai Florescu, un tânăr din Bucureşti, care cântă excepțional la vioară şi face ca asta să pară doar o „joacă de copii”. 

image001

Rareş Mihai Florescu

Rareş a început să cânte la orgă acasă, împreună cu tatăl său, pe la vârsta de 5 ani, iar la 6 ani s-a înscris la Şcoala de Arte „Iosif Sava” din Bucureşti, la pian şi vioară

Susține că viața artistică nu îi îngreunează programul. El studiază o oră pe zi la vioară, o oră la o săptămână sau două în plus, atunci când are evenimente, iar în timpul anului şcolar de două ori pe săptămână are ore la Şcoala de Arte şi o ora de pian pe săptămână tor aici, cu domnul profesor Tiberiu Chiranus.

image003

Rareş face de două ori pe săptămână şi repetiții împreună cu Orchestra Ciocârlia Junior. „Ambii părinți mă susțin, cu tata merg în timpul anului şcolar de două ori pe săptămână la Şcoala de Arte, unde studiez vioara sub îndrumarea domnişoarei profesoare Diana Jipa, iar sâmbăta şi duminica la repetiții cu domnul profesor Lucian Goiana. La diferitele evenimente tot cu tata merg”, susține Rareş.

Anul trecut a fost finalist Next Star. El a participat la mai multe concursuri, cel mai important fiind în urmă cu aproximativ doi ani, deoarece a câştigat o bursă de studiu integrală în valoare de 36.000 € la Şcoala Internațională „Olga Gudynn”, unde studiază în prezent. „Am câştigat bursa pe 4 ani, am transport asigurat dus-întors, 4 mese pe zi, 10 ore de meditații la engleză şi germană, program de la 7:00 la 17:00. Mă simt foarte bine la această şcoală!”, mărturiseşte Rareş

Îi place mult să fie pe scenă, dar pentru asta trebuie să studieze zilnic; deşi uneori nu are chef, îl încurajează tatăl lui.

Printre hobby-urile lui se afla TV-ul, calculatorul și telefonul, însă îi plac si plimbările cu bicicleta prin parc şi fotbalul.

image002

Vioara, pianul si orga nu sunt singurele instrumente pe care acesta le stăpâneşte, el cântă şi la chitară, mandolină, muzicuță, fluier, acordeon si banjo.

Pe viitor, Rareş vrea să se facă învățător, ca tatăl lui, iar în timpul liber sa cânte la diferite evenimente. Părinții lui sunt foarte mândri de el!

Aceste informații ne-au fost oferite de Rareș. Astăzi este ziua lui, împlineşte 13 ani, iar cu această ocazie îi urăm un călduros „La mulți ani” şi toate cele bune!

Foto: arhiva personală Rareș Mihai Florescu

GIANINA BAN

gianina ban

GIANINA BAN

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: