De vorbă cu Alina Eremia

Alina Eremia s-a născut pe 15 decembrie 1993, în Buftea. A reprezentat România în anul 2005 la Eurovision Junior, cu cântecul Țurai. În vara anului 2011, Alina Eremia este aleasă, în urma unui casting, să facă parte din LaLa Band și, în același timp, să fie protagonista serialului Pariu cu viaţa, difuzat pe PRO TV. LaLa Band a devenit în scurt timp unul dintre cele mai mari fenomene media din ultimii ani. După ce a cucerit inimile a milioane de fani din întreaga țară, alături de colegii săi din LaLa Band, Alina s-a lansat pe piața muzicală și ca artist solo.

alina-eremia

ALINA EREMIA în noul clip, „Poartă-mă”

REPORTER: Cum este „omul” Alina? Descrie-te în câteva cuvinte.

ALINA: Sunt optimistă, iubitoare, pasionată, ambițioasă, impulsivă, visătoare.

 

REPORTER: Care este conceptul tău despre fericirea absolută?

ALINA: Cred că fericirea pleacă din noi.Fericirea este o emoție, o stare care e influențată de felul în care alegem să gândim și să ne trăim viața. Dacă există echilibru, armonie, iubire în viețile noastre, avem șanse să atingem fericirea absolută.

 

REPORTER: Care este bunul tău cel mai de preț?

ALINA: Familia. Familia îmi aduce liniște, iubire și stabilitate. E cel mai important lucru din viața mea.

 

REPORTER: Care consideri că este cea mai mare nefericire în viață?

ALINA: Cea mai mare nefericire ar fi să pierd o persoană pe care o iubesc sau să nu pot fi capabilă să fac ceea ce cred că este menirea mea.

 

REPORTER: Cine este cea mai importantă persoană din viața ta? Spune câte ceva despre acea persoană.

ALINA: Cea mai importantă persoană din viața mea este mama. Este omul pe care îl sun în fiecare dimineață și ador simplul fapt că îi aud glasul, îmi dă o senzație de bine. Mă cunoaște cel mai bine și mă simte imediat din tonul vocii.

alina02

Alături de mama sa

REPORTER: Cum descrii experiența din juriul Next Star? Este greu să fii jurat?

ALINA: De când fac parte din juriul Next Star, mi s-a confirmat încă o dată ce popor talentat suntem. Am cunoscut foarte mulți copii talentați, dornici să facă performanță. Este o experiență foarte frumoasă, dar în același timp o misiune delicată. Copiii sunt niște suflete sincere, sensibile și sunt situații când emoțiile îi acaparează. Rolul nostru este să găsim acel copil care întrunește toate calitățile unui Next Star și atunci trebuie să făcem o selecție. E foarte dificil să dai unui copil un refuz, adică o steluță roșie, deși este argumentată. Încercăm să îi protejăm, să nu își piardă încrederea și să îi motivăm pe viitor să vină mai bine pregătiți.

alina01

ALINA EREMIA

REPORTER: Ce sfaturi ai pentru persoanele care nu au încredere în ele?

ALINA: Neîncrederea este un subiect de actualitate. Societatea a creat niște tipare, iar cea mai des întâlnită greșeală este să încerci să te încadrezi într-un tipar. Dumnezeu ne-a lăsat unici și trebuie să conștientizăm mai mult acest lucru, e nevoie de autocunoaștere. Să făcem o introspecție asupra noastră, a mentalității noastre, a sentimentelor noastre și să ne permitem să fim ceea ce suntem.

 

REPORTER: Cum îți dai seama că ești îndrăgostit/ă?

ALINA: „Îndrăgosteala” se manifestă diferit de la om la om. Dacă ai pulsul crescut atunci când vezi persoana respectivă, nu îți stă mintea la nimic, dacă nu îți răspunde la mesaje în secunda doi și deja ai o mie de scenarii în cap, ai vrea să-ți petreci fiecare minut cu el / ea, ar trebui să iei în calcul că ai fost lovit de săgeata lui Cupidon.

 

REPORTER: Regreți ceva din trecutul tău?

ALINA: Absolut nimic! Cine sunt astăzi este rezultatul a tot ceea ce am trăit, a felului în care am luat decizii și am simțit să acționez, așa că nu regret că am făcut ce mi-a dictat inima.

REPORTER: Ce simți când compui piese?

ALINA: Ține de inspirația de moment. Nu funcționează atunci când e planificat, cel puțin nu în cazul meu. Fie că transpun în versuri ceea ce simt sau m-a atras o anumită poveste sau întâmplare, sau mi-a strârnit interesul o linie melodică, e o chestiune de feeling, de dispoziție.

 

REPORTER: Ce părere ai despre Emilian Nechifor (semifinalistul X-Factor 2016)?

ALINA: Cred că atunci când vorbim de un concurs de talente, vorbim și de șansă, nu doar de capacitățile cuiva. Emilian este o persoană înzestrată cu calități vocale și sunt convinsă că va fi un nume în muzica românească. Este loc pentru oricine.

 

REPORTER: Ce te inspiră?

ALINA: Îmi găsesc inspirația în jurul meu, pe stradă sau oriunde m-aș afla. Oamenii sunt o sursă de inspirație, un focar de sentimente. Arta vizează omul, așa că e despre oameni.

 

REPORTER: Ce mesaj ai pentru fanii tăi?

ALINA: Le mulțumesc că mă susțin, mă motivează în fiecare zi și îmi dau energia lor frumoasă. De fiecare dată când le citesc mesajele sau îi privesc în ochi la concerte, îmi încarc bateriile. Mă simt foarte norocoasă! Le promit, așa cum fac de fiecare dată, să le dau întotdeauna motive de a zâmbi și de a avea încredere că visele nu se derulează doar atunci când ai ochii închiși, ci și în fiecare zi din viața lor!

a consemnat ROXANA VLAD

roxana-vlad

ROXANA VLAD

Roxana Vlad a absolvit secţia de filologie-jurnalism a Liceului Teoretic Onisifor Ghibu Oradea, promoţia 2015, clasa prof. Călin Perţe.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: