NATALIA CHIŞ: Programare la un click distanţă

V-aţi gândit vreodată cum ar fi să învăţaţi programare? Acest site web vă permite exact acest lucru, având o gamă largă de limbaje de programare, cu lecţii interactive şi explicite ceea ce permite oricui să înveţe bazele programării.

image002

Codecademy este un site web infiintat in august 2011 in New York, Statele Unite. Fonadatorii sunt Zach Sims, Ryan Bubinski, iar directorul executiv este Zach Sims unul dintre fondatori. Pentru inceput accesul este gratuit si tot ce aveti nevoie este un cont care necesita un e-mail, nume de utilizator si parola (link website: https://www.codecademy.com/ ). Limbajele de programare disponibile sunt: JavaScript, HTML si CSS, Sass, Python si, nu in ultimul rand, inveţi cum sa faci un website.

Codecademy  este structurat in trei casute – prima casuta prezinta lectia si indicatile de munca, a doua casuta prezinta spatiul de lucru, unde veti scrie liniile de cod, iar a treia casuta prezinta afisarea limbajului de cod.

Prin acest website am invatat bazele primului limbaj de programare disponibil, HTML si CSS; va incurajez să incercati si voi, deoarece este un mod eficient si simplu de a invata.

NATALIA CHIŞ

natalia-chis

NATALIA CHIȘ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: