DARIUS RUGEA: Modelingul ca stil de viaţă

El este Vlad Moț, un tânăr de 16 ani, din Arad. Este elev al Colegiului Naţional Moise Nicoara, în clasa a X-a la filologie. Încă din copilărie a avut o pasiune aprinsă pentru istorie, participând astfel de două ori la faza națională a olimpiadei de istorie. Este model internațional la CityModels. Adoră sporturile, iar cititul şi plimbările lungi sunt alte pasiuni ale lui Vlad.

image001

VLAD MOŢ

REPORTER: Se poate trai bine din modeling in Romania?

VLAD: Atat in Romania, cat si in strainatate se poate trai din meseria de model, depinde doar de nivelul la care te afli. Pentru mine, meseria de model este o pasiune, o fac din placer, nu neaparat pentru beneficiile materiale, insa nu stim ce ne rezerva viitorul.

 

REPORTERI: Care este cea mai buna parte a meseriei de model?

VLAD: Aceasta este o intrebare foarte grea! Desi are o duzina de parti bune, in opinia mea, cea mai buna parte a acestei meserii este socializarea cu oameni din toate clasele si de toate varstele. Prin intermediul acestei meserii, ai ocazia de a intalni oameni din inalta societate, desingeri faimosi si persoane importante, dar ai ocazia sa te intalnesti si cu cei din categoriile mai putin favorizate. Aceste lucruri te fac sa intelegi mai bine ce este de fapt lumea din jurul tau.

 

REPORTERI: Cine castiga mai bine din modeling in Romania – baietii sau fetele?

VLAD: Acest lucru depinde foarte mult de designer; astfel, nu ma pot pronunta.

 image003

REPORTERI: Care sunt conditiile pe care trebuie sa le intrunesti ca sa devii model in Romania?

VLAD:  Ca sa devii model trebuie sa indeplinesti intr-adevar cateva conditii: in primul rand, inaltimea, acesta este un element foarte important in modeling. La noi se cauta modele inalte si slabe, greutatea fiind de asemenea un criteriu important. Apoi aspectul fizic su fizionomia fetei sunt importante, de asemenea.

 

REPORTER: Sunt designerii de la noi generosi? Pe langa remuneratia in bani, va fac cadou produse?

VLAD: Proaspat intrat in aceasta lume a modelingului, ca model international la CityModels, nu ma pot pronunta in legatura cu acest aspect. Uneori, pe langa remuneratia in bani, sunt oferite produse publicitate sau alte mici cadouri din partea desingerilor.

 

 

REPORTER: Ce preferi – şedintele foto, reclamele sau prezentarile?

VLAD: Sincer, eu prefer sedintele foto. Intotdeauna mi-a placut mult sa fac poze, iar acum mi se pare ca visez cu ochii deschisi cand pozez pentru un catalog sau pentru o revista. Chiar daca adrenalina prezentarilor de moda nu poate fi atinsa de nimic altceva, in sufletul meu vor ramane mereu sedintele foto.

 

REPORTER: Care este diferenta dintre industria de modeling de la noi si cea de afara?

VLAD: In opinia mea, industria de modeling din Romania este inca la inceput, abia de cativa ani a inceput sa se dezvolte si inca nu are o atat de mare priza la public. Cu ajutorul desingerilor romani celebri, aceasta se va dezvolta, iar in timp va ajunge la nivelul modelingului din strainatate.

 

REPORTER: Care poate fi punctul culminant in cariera de model ? Care este telul pe care si-l propune un model?

VLAD: Cel mai mare tel din prezent este sa prezint la City Fashion Week, apoi imi voi pune țeluri din cel in cel mai inalte, pana voi ajunge la punctul culminant, insa momentan nu stiu care e acela.

 

REPORTER: Ce parere ai despre fetele propulsate in cariera de model fara a avea trasaturile fizice necesare ?

VLAD: Fiecare are o parere proprie si incontestabila asupra frumosului, astfel nu suntem noi in masura sa judecam modelele propulsate.

 

REPORTER: Care este cel mai mare beneficiu pe care ti l-a adus acest job?

VLAD: Cel mai mare este, de departe, legarea unor prietenii pe viata. Acest lucru mi se pare cel mai important, deoarece remuneratia financiara este temporara, aceasta se va opri atunci cand te vei retrage din aceasta lume, bucuria prezentatilor si a sedintelor foto va disparea cu inaintarea in varsta, deoarece vor deveni o monotonie, insa prietenii pe care i ai descoperit acum, ii vei avea alaturi toata viata.

Foto: arhiva personală Vlad Moţ

a consemnat DARIUS RUGEA

image006

DARIUS RUGEA

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: