DANIEL BENEA: Europarlamentar pentru o zi

În data de 24 februarie a acestui an a avut loc concursul „Europarlamentar pentru o zi”. Premiul acordat constă într-o excursie gratuita la Bruxelles, în perioada 4-8 aprilie. Am avut onoarea de a sta de vorbă cu câștigătoarea acestui concurs, Abigail Dan.

 image001

REPORTER: Cum e să fii europarlamentar pentru o zi?

ABIGAIL: Să fiu europarlamentar pentru o zi a fost o experiență atât interesantă, cât şi provocatoare. Aceasta mi-a dat şansa să aflu mai multe despre Uniunea Europeană şi mai ales despre Parlamentul European, să învăț să îmi susțin punctul de vedere şi, nu în ultimul rând, să lupt pentru ceea ce cred.

 

REPORTER: Ai vrea să fii în viitorul apropiat in parlament? Parlamentul României sau la Bruxelles?

ABIGAIL: Chiar dacă nu îmi doresc atât de mult o carieră în politică, mi-ar plăcea să ajung in Parlamentul României, pentru a putea aduce o schimbare în țara pe care o iubesc atât de mult şi pentru care îmi doresc un viitor mai bun.

 

REPORTER: Ce lege ai da pentru o țară mai bună sau ce set de legi?

ABIGAIL: Având în vedere situația actuală a țării, eu aş propune legi care să încurajeze producția din interiorul țării, pentru a putea să depindem cât mai puțin de importul din alte țări. De asemenea, ar fi necesară micşorarea taxelor ce însoțesc înființarea unei întreprinderi, deoarece acestea descurajează tinerii antreprenori, lucru ce nu ne avantajează pe noi, ca țară. Nu în ultimul rând, aş propune diferite legi care să încurajeze tinerii absolvenți să nu părăsească țara.

image002

REPORTER: Unde vezi tu România mai slabă din punct de vedere legislativ?

ABIGAIL: În opinia mea, România, din punct de vedere legislativ, are un mare dezavantaj datorită faptului că există un cumul prea mare de legi care îngreunează aplicarea lor, datorita volumului mare de amendamente. În acelaşi timp, formularea lor extrem de stufoasă şi ambiguă le face interpretabile, ducând la ineficiența justiţiei care se ocupă de aplicarea lor.

 

REPORTER: Cum vezi viitorul actualei generații parlamentare?

ABIGAIL: Consider că parlamentarii de azi – odată ce se va ridica o nouă generație de politicieni, care vor aduce reforme într-adevăr benefice pentru țară, nu doar pentru ei înşişi – ori vor renunța, ori vor trebui să se conformeze schimbării.

a consemnat DANIEL BENEA

daniel-benea

DANIEL BENEA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: