MARIA PAŞCALĂU: De vorbă cu o solistă din Banat

Mihaela Paşca este o solistă de muzică populară din Banat.  Ea s-a născut în oraşul Ciacova în data de 31 octombrie 1978.  Mihaela are şi rădăcini bihorene,  tatăl său fiind din Bihor,  mai precis din comuna Bratca.

image001

Mihaela Paşca la filmările noului ei videoclip, „Cum eu iubesc” (sursă: Facebook Mihaela Paşca)

Mihaela şi-a început cariera  muzicală încă de la grădiniţă, dar primele sale spectacole şi nunţi le-a avut începând de la vârsta de 17 ani. Ea a urmat cursurile Şcolii Populare de Arte din Timişoara sub atenta  supraveghere a îndrăgitei soliste de muzică populară Ana Pacatiuş.

Pe lânga meseria de muzicant, Mihaela este şi asistentă medicală generalistă. Ea mi-a mărturisit că, dintre cele două meserii, ea adoră cel mai mult muzica.

image002

Mihaela in postura de asistentă medicală generalistă (sursă: Facebook Mihaela Paşca)

Mihaela are propria ei formaţie cu care participă la evenimentele private sau spectacole, dar mai colaborează şi cu alte formaţii precum formaţia Formula 1 Continental, condusă de maestrul Doru Ţăranu.

Mihaela Paşca a colaborat cu solişti vocali precum Deian Milovan (Keba Band) şi Puiu Codreanu.

Până în prezent Mihaela are scoase pe piaţă doua albume şi mai multe selecţii. La capitolul imprimări, a colaborat cu studiouri precum Formula 1 Continental -manager Doru Ţăranu,  Audiotim & Ralina – manager Ghiţă Olaru şi nu în ultimul rând cu studioul Joca KING din Petrovac na Mlavi, Serbia – manager maestrul  Joca Jović KING.

Ca solistă vocală este solicitată la evenimente private sau spectacole în mare parte în Banat, dar şi în zona Ardealului.

Mihaela mi-a vorbit şi despre portul popular bănăţean. Un costum popular bănăţean este format din ie, poale, catrânţe, brâu şi suman. În Banatul de pustă costumul popular este mai scurt, iar în Banatul de munte costumul popular este până în pământ.

Referitor la cele două piese noi, Cum eu iubesc, şi De când mi-ai ieşit în cale, Mihaela mi-a spus că a colaborat cu Răzvan de la Timişoara atât pe partea de text, cât şi pe partea de linie melodică. În curând va imprima o nouă piesă la Studio Joca KING.

Pe această cale ţin să îi mulţumesc Mihaelei pentru interviul acordat şi să îi urez mult succes în carieră. În curând o nouă piesă…

MARIA PAŞCALĂU

image003

MARIA PAŞCALĂU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: