Cum să identifici un lacom?

Lăcomia nu alege între bogaţi și săraci. Există mai multe modalități prin care lacomul apare cu adevărata lui față în fiecare zi. Iată în continuare câteva modalități de a recunoaște această tipologie.

Viața nu e decât un spectacol

Spectatorii care fac orice pentru a scăpa de muncă sunt indivizi lacomi. În timp ce colegii lor lucrează la un ritm amețitor, oamenii egoiști încearcă din greu să evite munca. Ei îsi petrec zilele mișcând grămezi de hârtii pe birou, în timp ce se uită la alții cum se agită. Acești oameni nu se agita decât dacă viața lor depinde de asta. Când treaba este terminată, totuși, poți fi sigur că vor fi primii care vor cere recompense pentru munca făcută de altcineva.

 

E vorba numai despre mine

A Christmas Caroleste o poveste din 1843 despre Ebenezer Scrooge, un negustor lacom și zgârcit, în a cărui viață nu este loc pentru bunătate, compasiune, caritate sau bunăvoință. În ziua de azi, o să auzi de șefi de companii care primesc la sfârșitul anului bonusuri în sume fantastice și alte avantaje majore, în timp ce pe de altă parte le spun angajaților că firma nu a mers destul de bine cât să le acorde măriri de salariu. De unde această contradicție? „Pentru că merit”; iar în anul următor să nu te miri dacă această situație se repetă.

 

Ai votul meu (atâta timp cât nu mă afectează)

Oamenii lacomi au opinii solide despre lucruri, dar așteaptă de la alții să-și asume sarcinile. Acești ipocriți cred că țara ar trebui să meargă la război, atâta timp cât trimitem copilul altcuiva, că deficitul ar trebui redus, atâta timp cât nu afectează buzunarul lor, că taxele ar trebui mărite, atâta timp cât nu apar altele care să le afecteze veniturile.

 

Ceva în schimbul a nimic

Oamenii lacomi sunt primii la cerut, dar ultimii dispuși să facă vreun efort pentru asta. În loc să admită că, odată cu creșterea beneficiilor generale, fiecăruia i s-ar cuveni o bucățică mai mare, oamenii lacomi consideră că doar ei merită o porție mărită, chiar dacă asta înseamnă micșorarea porției altuia.

Read the rest in Paperless

ROMINA DUTCAS

ROMINA SUCIU.JPG

Romina Dutcas

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: