DANIEL PUŞCAŞ: Mai suntem creştini?

În fiecare an, cu cât ne apropiem mai mult de luna decembrie, toate reclamele de la televizor il promoveaza pe Mos Craciun, un om care in fiecare an pe data de 24 decembrie aduce copiilor din jurul lumi cadouri. Se spune ca acesta ii rasplateste pe cei buni, iar pe cei rai ii pedeseste. Aceasta minciuna le este spusa de generatii tuturor copiilor.

În realitate, cei care le dau cadouri sunt parintii lor. Acest mit este inteles de cei mici, iar ei o sa creada o lunga perioada in Mos Craciun.

In opinia mea, aceasta actiune poate avea atat consecinte bune cat si consecinte rele.

Consecinta buna a acestei minciuni indelungate este faptul că copiii vor astepta tot anul aceasta figurina misterioasa sa ii viziteze si stiu ca nu vor fi recompensati doar daca o sa se poarta frumos cu cei din jur – asadar, copiii pot sa se abtina de la a face anumite fapte rele.

Consecinta foarte negativa a acestei minciuni este faptul ca copiilor nu le pasa de Craciun decat de faptul ca primesc cadouri.

Craciunul este una dintre cele mai importante sarbatori crestine.Prin aceasta minciuna cu Mos Craciun, copiii nu mai sarbatoresc Nasterea lui Iisus.

Mai mult, consider ca, fara sistemul educational român, in special ora de religie (materie care era cat pe ce sa fie eliminata cu ceva timp in urma), copiii nici nu ar sti cine a fost Iisus Hristos.

Este posibil ca aceasta lunga erodare a valorilor crestine sa fie cauza pentru care multi tineri se indepartează spre alte religii, dar in special spre ateism.

Pentru a asigura continuitatea Bisericii Ortodoxe Române, oamenii trebuie sa elimine ideologiile occidentale, care sunt gresite si ne infecteaza cultura si traditia. Pentru a ne pastra identitatea ca popor, trebuie sa mentinem aceste valori crestine, altfel vom fi doar un alt popor supus de ideologiile occidentale, care patrund tot mai mult intre ale noastre.

DANIEL PUŞCAŞ

daniel-puscas

DANIEL PUŞCAŞ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: