ANDREI ŞTEF: Tu ce eşti?

Vă salut cu drag! Cei ce-mi citiţi textul aveţi această şansă şi vă rog să nu daţi importanţă textului, ci şansei de a-l citi. Îl citiţi probabil de pe un laptop sau de pe un telefon fără butoane, pentru că aveţi şansa să deţineţi o astfel de adunătură de circuite electrice şi profitaţi de ea.

Probabil că aveti şi sansa unei existente plăcute sau a unui dat de la sine înţeles cum e casa, masa, şcoala şi bani de buzunar.

Ei bine, personajul pe care doresc sa il fac cunoscut voua, pe nume Florin Hora aka Bruce Lee, si toti cei din lumea in care isi poarta crucea nu au multe din sansele pe care noi le avem, iar casa, masa, scoala si banii de buzunar nu sunt un dat de la sine inteles.

Şi eu am fumat, dar mai degraba ca sa ma distrez si nicidecum sa uit de traiul mizer pe care il duc, deci nu sunt cu nimic mai bun decat un copil caruia nu i s-a oferit mai mult si care e poate singurul mod de divertisment, singura diferenta dintre mine si un astfel de copil fiind sansa si posibilitatile ce mi s-au dat si pentru care n-am ridicat un deget.

Am avut sansa sa aflu povestea unui print ce a ajuns cersetor si, in ciuda hainelor de cersetor, si-a dovedit sangele regal.

El e un prinţ în haine de cerşetor.

Eu sunt un cerşetor în haine de prinţ.

Tu ce eşti?

ANDREI ŞTEF

Florin Hora este subiectul principal al reportajului realizat de Carmen Avram, reportajul Bruce Lee, înlănţuit, un episod al emisiunii sale „În premieră”.

Un Post Scriptum din corespondenţa cu Andrei: „Am scris câteva rânduri şi consider că nu e nevoie să mai adaug alte cuvinte. Doresc doar să aduc puţină lumină asupra unei realităţi asupra căreia prea puţini se apleacă şi să fac mai cunoscut un personaj ce m-a uimit şi lumea în care trăieşte. Poate că personajul e o minciună – deşi nu cred asta – dar cu siguranţă acea lume nu e. Cred că e cel puţin un bun exerciţiu de conştientizare a şanselor ce fac anumite prăpăstii între lumi şi realităţi.”

1u

Andrei Ştef este absolvent al secţiei Filologie – Jurnalism a Liceului Teoretic Onisfor Ghibu Oradea, promoţia 2015. A fost timp de un an student al Facultăţii de Sociologie a Universităţii Babes-Bolyai din Cluj, iar în prezent studiază Teologia la Universitatea din Oradea.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: