IOANA BIŢIŞ: „The Vampire Diaries” continuă!

„Jurnalele vampirilor / Vampire Diaries”, serialul-fenomen bazat pe bestseller-ul lui L. J. Smith, creat si dezvoltat de Kevin Williamson si Julie Plec, a facut dependenta in randul adolescentilor. Serialul a avut premiera pe postul de televiziune CW în septembrie 2009, până în prezent ajungând la sezonul 7.

Acțiunea are loc în Mystic Falls, (Virginia), un oraș fictiv, bântuit de forțe supranaturale. Acțiunea este formata din triunghiul amoros dintre Elena, Stefan și Damon, toți având un trecut misterios. În plan paralel se desfășoară acțiunea ce vizează istoria orașului, în care este implicată Elena, ea fiind dublura lui Katherine, care vrea să se răzbune pe locuitorii orașului, dar și pe Elena, Stefan și Damon. Serialul urmărește viața Elenei Gilbert (Nina Dobrev), o liceană de 17 ani, care se îndrăgoștește de vampirul Stefan Salvatore (Paul Wesley), el având 162 de ani.

Relația lor se complică din momentul în care își face apariția vampirul Damon Salvatore, fratele lui Stefan, acesta revenit în Mystic Falls pentru răzbunare. Amândoi se îndrăgostesc de Elena, pentru că ea reprezintă pentru ei dragostea pierdută, dragostea Katherine Pierce. E dezvăluit faptul că Elena este descendentă directă a Katherinei, revenită în Mystic Falls pentru a-și duce la final planul de a se răzbuna pe cei trei.

Actiunea este tulburata in momentul in care apar „The Originals / Originarii”, primul originar fiind Klaus, care apare pentru prima data in corpul lui Alaric in sezonul 2, episodul 17. Ulterior, actorul care il interpreteaza pe Klaus isi face aparitia in sezonul 2, episodul 19, urmandu-l si ceilalti frati (Elijah si Rebeca).

Regizorii serialului sunt: David Von Ancken, John Dahl si Kevin Bray, urmati de producatorul Alloy Entertainment.

In urma documentarii facute, vampirii vin din estul Europei si din Balcani, prin intermediul unor scriitori ca John Polidori si Abraham ,,Bram’’ Stoker. Ceea ce au in comun toate nascocirile despre vampiri este credinta ca un mort poate reveni printre pamanteni sub forma unei creaturi insetate de sange omenesc si chiar de suflete.

Alte aspecte legate de vampiri au luat nastere in diferite filme, cum ar fi ,,Nosferatu”, realizat in 1922, care a adaugat notiunea ca lumina zilei ar avea puterea sa ucida.

Nu stim cat de departe ar mai putea fi dusa aventura personajelor principale, drept urmare, si cu declaratiile facute de Ian Somerhalder (cel care-l interpreteaza pe Damon), a aparut intrebarea „Se termina povestea dupa sezonul 8?”

Pana sa aflam asta ne putem bucura de sezonul 8, cu cele 16 episoade, care vor fi difuzate pe data de 21 octombrie 2016.

Iata cateva declaratii pro si contra:

,,Am inceput sa ma uit la serial pentru ca mi s-a parut interesant titlul, insa dupa ce am vazut primul episode, m-a fascinat pur si simplu, asteptam cu nerabdare sa vizionez si urmatoarele episoade”, a declarat Codruta Popovici.

Mi se pare o pierdere de timp, sa pierzi atata timp in casa in loc sa faci ceva semnificativ. Acest gen de serial aduce multa violenta atat fizica, cat si verbala asupra adolescentilor, de aceea prefer sa nu ma uit la serial”, a spus Carina Mut.

Andreea Vese spune: ,,Imi plac personajele, in special Elena si Stefan. M-a impresionat legatura dintre Elena, Caroline si Bonnie, desi nu sunt surori. Cred ca acest serial a impresionat in randul tinerilor intrucat a avut o actiune complexa, ce te tinea in suspans.”

IOANA BIŢIŞ

ioana-bitis

IOANA BIŢIŞ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: