MĂDĂLINA MOLDOVAN: 780 de ani de la atestare

În urmă cu o săptămână, în Parohia bihoreană Husasău de Criș s-au aniversat 780 de ani de la atestarea documentară a localității (1236-2016). Sărbătoarea a adunat numeroși fii ai satului, oficialități locale si județene, precum si un mare număr de credincioși din Husasău de Criș și din satele învecinate.

03

Fotoj: Mădălina Moldovan

Cu această ocazie, duminica, 18 septembrie 2016, Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci, în biserica parohială cu hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. La frumoasa slujbă au participat mulți copii și tineri îmbrăcați în costume populare tradiționale specifice zonei.

01

Colaj: Mădălina Moldovan

Imediat după Sfânta Liturghie, în Sfânta Biserică a avut loc lansarea volumului Husasău de Criș, Monografie istorică (1236-2016), autor fiind Părintele paroh Dr. Ioan-Mircea Ghitea din Husasău de Criș, împreună cu alți colaboratori.

02

Lucrarea a fost prezentată de Parintele Dorel Octavian Rus, Protopopul Oradiei, Peștișului si Aleșdului, iar la final Părintele Paroh Ioan Mircea Ghitea a adus mulțumiri tuturor celor prezenți, Preasfintitului Părinte Sofronie, Episcop al Oradiei pentru slujirea la acest moment aniversar și pentru binecuvântarea arhierească oferită la apariția monografiei, ca și tuturor colaboratorilor și osteniților care și-au adus aportul la realizarea acesteia.

La final părintele paroh a oferit plachete și diplome aniversare din partea parohiei.

MĂDĂLINA MOLDOVAN

MĂDĂLINA MOLDOVAN

MĂDĂLINA MOLDOVAN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: