NICOLAE MUSCĂ: Premiul întâi la un concurs naţional de artă fotografică

În primăvara acestui an, la Bârlad s-a desfășurat un concurs de fotografie la care a participat un elev al liceului nostru. Chiș Dan Mihai, elev în clasa a XII-a B, s-a întors galonat cu premii. Acesta a câștigat premiul întâi și al doilea, dar și o mențiune la categoria prelucrare digitală.

chisdan

CHIŞ MIHAI DAN

Am purtat o discuție cu acesta în care i-am solicitat detalii cu privire la participarea sa la concurs. Dan ne-a spus că premiile i-au fost aduse de o abordare numită dublă expunere. „Conceptul de expunere dublă provine din vremea analogului și se referă la expunerea de două ori pe același cadru de film”, ne-a explicat acesta.

„Toata lumea se ocupă cu fotografia în ziua de azi, într-un fel sau altul, odată cu apariția telefoanelor cu cameră VGA până la smartphone-uri. Fotografia a devenit un lucru din ce în ce mai ușor de făcut și în același timp neglijată. Cei ce doresc să pornească pe drumul fotografiei trebuie să afle că fotografia a fost, este și va fi un domeniu costisitor”, a continuat acesta.

Dan a precizat că a fost îndrumat și susținut să participe de către doamna profesoară Sandor Lilla, până de curând responsabilă cu munca educativă în școala noastră.

Concursul a fost organizat de Clubul Copiilor „Spiru Haret” din Bârlad și destinat elevilor pasionați de fotografie.

Chiș Dan Mihai este o figură cunoscută în cadrul liceului nostru datorită artei fotografice pe care o practică. El este absolvent al cursului de fotografie organizat de Clubul Fotografic Nufărul din Oradea, profesori Ştefan Toth și Claudiu Szabo.

NICOLAE MUSCĂ

nicolae

NICOLAE MUSCĂ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: