LAVINIA HĂLMĂGEAN: Homeschooling?

Dana Nalbaru, fost component al trupei HI-Q, a decis impreuna cu sotul ei, Dragos Bucur, sa isi retraga fetita, Sofia, in varsta de 9 ani ,de la scoala. Au considerat ca e mai bine pentru copilul lor sa invete acasa. De ce? Fosta vedeta a ales ca fica ei sa scape de constrangeri, de competitiile intre copii, de stresul pentru urmatorul test, dar si pentru notele primite. In opinia mea, decizia e una corecta.
Copilului nu-i vor fi ranite sentimentele pentru o nota mica si ii va fi mult mai usor pentru a studia ceea ce ii place. Dezavantajul ar fi posibila problema care ar putea sa o afecteze la intrarea in societate.
Iata cateva pareri.
Ionut Matei (profesor sport): „Pro – au posibilitatea de a-si educa copilul in functie de capacitatile si abilitatile sale (invatamant individualizat si personalizat). Contra – copilul va fi rupt de mediul unde cresc ceilalti copii. In momentul in care va iesi in societate, se va lovi de probleme pe care ceilalti copii nu le vor intampina, va fi individualist, nu un jucator de echipa!”
Razvan Halmagean (O. Ghibu, XII D): „Consider ca decizia de a retrage fetita de la scoala nu a fost una chiar buna. Parerea mea este ca un copil isi dezvolta mult mai bine personalitatea intr-un sistem normal de invatamant. Si sa nu uitam de placutele sau mai putin placutele amintiri acumulate de-a lungul anilor!”

Mamica unui copil de 8 ani: „Eu personal cred ca, atata timp cat iti perminti sa-ti educi copilul acasa, ai tot dreptul sa o faci. Nu suntem in masura sa ii judecam, este copilul lor, alegerea le apartine si nu avem dreptul sa ii judecam. Ei vor fi raspunzatori daca copilul va avea de suferit in viitor. Ca mama, aleg ce cred ca e mai bun pentru copilul meu, dar nu as avea curajul de a alege procesul homeschooling, pentru ca nu stiu ce efect poate avea asupra copilului pe termen lung. Imi doresc ca fiul meu sa creasca in societate, sa se bucure de anii frumosi ai copilariei, sa descopere toate lucrurile frumoase ce ne inconjoara, sa invete din banicile scolii alaturi de colegii lui!”

LAVINIA HĂLMĂGEAN

lavinia-halmagean

LAVINIA HĂLMĂGEAN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: