ANDREEA RAITA & DALIA PANTEA: Sofia, un viitor designer

Sofia Vladu

SOFIA VLADU

Sofia Vladu, în vârstă de 20 de ani, studiază la Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, secţia modă – design vestimentar.

,,În cadrul facultăţii, avem mai multe proiecte neconvenţionale, dar care ne ajută pe noi să ne dezvoltăm partea de creaţie. În afara facultăţii, fac haine pentru mine şi am avut de-a lungul timpului şi comenzi. Majoritatea hainelor făcute de mine au pornit de la ideile care mi-au venit în timpul proiectelor de la facultate şi le-am dezvoltat. Programul este foarte alert, este mult de muncă, de multe ori se întâmplă să se suprapună proiectele, dar încerc să mă concentrez pe ceea ce am de făcut şi reuşesc să fac faţă fiecărui proiect.”

Sofia a realizat în urmă cu patru ani că îi place lumea aceasta, a modei. „Totul a început pentru mine de la nişte desene aparent copilăreşti. Apoi mi-am dat seama că îmi place foarte mult şi am început să citesc cărţi, reviste, să văd filme, să mă uit ce este nou.”

Şi-a dorit să studieze în Anglia, dar a renunţat şi s-a decis să studieze în România.

,,În prezent nu lucrez cu nimeni, am câteva proiecte pentru vara aceasta, iar după ce voi termina sesiunea, voi începe să lucrez cu ele. În schimb, am avut câteva prezentări în cadrul facultăţii.”

,,Anul acesta am avut un proiect colaborativ cu toţi colegii, «UNArte x V for Vintage», în cadrul târgului de toamnă «V for Vintage», unde paltonul meu a fost una dintre cele mai vândute creaţii.”

ANDREEA RAITA, DALIA PANTEA

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: