ALEXA-MARIA FIȚ & ALINA ZGHIBOLŢ: „Iubesc muzica, iubesc să cânt”. Plus VIDEO

Ea este Marina Cârți, o tânără cântăreață în vârstă de 17 ani, care frecventează Liceul Tehnologic nr. 1 Dobreşti și care și-a dezvoltat talentul muzical încă din clasele primare, cântând la diverse activități și serbări.

Marina Cârți

Marina Cârți

Marina ne-a împărtășit proveniența talentului său: „Acest talent l-am moștenit de la mama mea, care de asemenea are o voce minunată, și care la rândul ei l-a moștenit de la bunica sa, care era renumită în sat, deoarece descânta, cânta la nunți, participa la concursuri și la şezători”.

Pe lângă dorința ei de a cânta, Marina a fost îndrumată și sfătuită de profesoara sa de limba română, Minodora Dume, care, încă din şcoala generală, i-a sfătuit pe părinții tinerei cântărețe să o înscrie la o școală de muzică.

Au urmat numeroase concursuri, la care a participat împreună cu diferite colege, pe care le-a câștigat sau la care a primit diplomă de participare.

Părinții Marinei sunt bucuroși că a ales să-și dezvolte acest talent, sunt foarte mândri de ea și o susțin: „Fără ajutorul lor și al lui Dumnezeu nu aș fi reușit!”. Unul dintre modelele sale este mama ei, pe care o admira din toate punctele de vedere, iar celălalt model este profesoara sa de canto, Felicia Costin.

image002

„Pe scenă sunt eu însămi: mă simt în largul meu și transmit oamenilor din jurul meu bucuria pe care o am atunci când încep să cânt, pentru că muzica înseamnă totul pentru mine!”

ALEXA-MARIA FIȚ, ALINA ZGHIBOLŢ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: