NICOLETA DRĂGHICIU: O destinaţie la îndemâna oricui

Un loc in care se pot petrece cateva zile de vacanta este Bucovina, situata in nord-estul tarii, la 500 de km de Oradea.

Bucovina este unul din cele mai frecvent cautate locuri de vacanta, nu doar de români. Straini din afara vin special aici, pentru a vedea cele mai de pret locuri pentru noi.

Chiar inainte de a intra in Bucovina, turistii se opresc la Pasul Tihuta unde se afla cunoscutul Castel al lui Dracula, dupa legenda care ii poarta numele.

Bucovina a fost premiata in 1975 cu premiul international Pomme d’Or, de catre Federatia Internationala a Ziaristilor si Scriitorilor de Turism si, a fost trecuta de UNESCO in lista monumentelor de arta.

Vizitez destul de des Bucovina, locul in care bunica mea s-a nascut, dar in fiecare an descopar mai multe atractii. De exemplu, am vizitat istoricile si cunoscutele manastiri ale vrednicilor nostri domnitori, Sucevita, Moldovita, Voronet si Dragomirna.

Va recomand sa vizitati si plaiurile romanesti, pentru a descoperi frumusetea lor si pentru a va incarca cu darurile primite din stramosi.

Foto: arhiva personală Nicoleta Drăghiciu

NICOLETA DRĂGHICIU

NICOLETA DRĂGHICIU

NICOLETA DRĂGHICIU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: