DENISA ŢURCĂU & RALUCA GĂVRUŢA: „Sper să reușesc!” Plus VIDEO

roxana buzle

Roxana Buzle

Roxana Buzle, absolventă a Liceului de Arte Oradea, studiază canto de la 11 ani, cu doamna profesoară Aurica Bonțu. La vârsta de 12 ani a participat la un spectacol caritabil, unde se strângeau bani pentru o fetiță care era bolnavă de leucemie. La sfârșitul spectacolului, fetița le-a dăruit tuturor celor care au cântat pentru a o susține câte un trandafir pe care Roxana și astăzi îl păstrează. Dacă nu ar cânta, și-ar dori să devină medic, ca să poată ajuta oamenii.

Roxana la concursul Mandru-i cântu din Bihor

Roxana la concursul „Mândru-i cântu’ din Bihor”

Ea a participat la forte multe spectacole, cum ar fi: „Emanuil Elenescu” (Piatra-Neamț) , Viva la Musica (Zalău), Grai şi cântec din străbuni (Timișoara), Cântec mândru de pe Criş (Bihor). Cel mai recent a fost „Mândru-i cântecu-n Bihor”, pe data de 11 iunie.

 

REPORTER: Câte ore de canto ai pe săptămână?

ROXANA BUZLE: Canto fac de luni până vineri, iar când se apropie vre-un concurs, inclusiv sâmbăta si duminica. După ce am terminat liceul, am ramas la un acord comun cu profesoara mea și anume că vom lucra în continuare la canto.

REPORTER: Părinții tăi te susțin în ceea ce faci?

ROXANA BUZLE: Părinții mei m-au susținut și mă susțin și în prezent în tot ceea ce fac. Sunt niște oameni foarte deschiși în legătura cu orice, probabil și din cauza că sunt mai tineri.

 

REPORTER: Care este interpreta ta preferată?

ROXANA BUZLE: Interpreta mea preferată de muzică populară este Florica Ungur, o adevarată artistă și cea mai mare doinitoare din Bihor, care, in ciuda faptului că nu mai este printre noi, va rămâne mereu în sufletul meu, ocupând un loc fruntaș în ceea ce privește folclorul autentic bihorean.

 

Roxana si Andrada Oros

Roxana şi Andrada Oros

REPORTER: Ce ai simțit cand ai urcat prima data pe scenă?

ROXANA BUZLE: Țin minte că atunci când am urcat prima dată pe scenă am avut un public tare numeros. Eram foarte emoționată și îmi era frică să nu uit versurile piesei, dar după ce am terminat de cântat, am fost aplaudată și am simțit energia publicului. A fost incredibil! Nu am crezut că un om poate simți așa ceva în schimbul a 5 minute de cântat pe scenă. Sentimentul e același ca atunci când persoana pe care o iubești te ia în brate, emoții și o bucurie aparte.

 

REPORTER: Cum te vezi peste 10 ani?

ROXANA BUZLE: Peste 10 ani mă văd tot pe scenă. Îmi doresc foarte mult să lupt pentru acest vis. Dumnezeu ne-a trimis pe Pământ pe fiecare dintre noi cu un scop. Orice om are rolul lui și o misiune pe care trebuie să o îndeplinească atât timp cât trăiește. Sper să reușesc și să îi fac pe părinții mei mândrii!

au consemnat RALUCA GĂVRUȚA şi DENISA ȚURCĂU

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: