Cum de reuşesc în viaţă elevii mediocri

Există o opinie comună care spune că dacă studiezi din greu şi absolvi examenele cu o notă mare, aceasta îţi va garanta găsirea unui loc de muncă foarte bun, plătit bine. Din păcate, realitatea este diferită. Cu toate că pentru cele mai multe posturi e nevoie de o diplomă, nimeni nu se va uita la notele tale. Când absolvi, singurele lucruri care contează sunt cunoştinţele tale şi capacitatea de a funcţiona în sistem.

Atunci de ce elevii mediocri, care abia reusesc sa primeasca o nota de trecere la sfarsitul semestrului, ajung să se numere printre cei mai de succes oameni din lume?

Înţeleg ce-şi doresc mai devreme decât ceilalţi

„Elevii mediocri” nu petrec mult timp studiind materii care le par inutile. De exemplu, daca doresti sa devii un programator, cu siguranta nu o sa te preocupe sute de eseuri despre cultura sau reactiile chimice dintre substante.

Este important sa te axezi pe ceea ce crezi ca este important pentru tine si viitorul tau. Cel mai faimos inovator si antreprenor, Steve Jobs, nu a terminat facultatea, dar a reusit sa ajunga in topul industriei IT, deoarece era axat pe ceea ce ii placea. „Singurul mod de a reuşi este de a iubi ceea ce faci”, spunea Steve Jobs.

Acumulează experienţă

Cei mai multi „elevi mediocri” incep sa lucreze mai devreme decat colegii lor. Facând acest lucru, notele lor vor scadea, dar vor obtine experienţă. Si stim cu totii ca este mai putin probabil sa fii angajat fara experienta reala.

Read the rest in Paperless

ŞERBAN CRĂCIUN

image002

ŞERBAN CRĂCIUN

Save

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: