FABIAN PETER: Dragoste exprimată prin matematică

Vineri, 27 mai 2016, elevii clasei a IX-a B au avut parte de o oră de matematică puţin mai diferită. Doamna profesoară Cătălina Mitraşca a dorit sa ne „verifice” cunoştinţele matematice printr-o metodă mai specială.

Aceasta ne-a rugat sa formam grupe de câte patru elevi si sa scriem o scrisoare de dragoste prin care sa ne exprimam sentimentele printr-un limbaj matematic. Fiecare grupa a fost foarte incantata de aceasta idee si a realizat fie o scrisoare, fie o poezie in care dragostea se oglindea perfect in termenii matematici.

Cu aceasta ocazie, i-am luat o declaratie colegei noastre, Adriana Stiube, in legatura cu aceasta ora de matematica: „Cred ca doamna profesoara a avut o idee foarte buna, deoarece ne-a oferit prilejul de a vedea partea frumoasa a matematicii.”

Scrisorile au fost frumoase, dar, in acelasi timp, foarte haioase. Îi multumim doamnei profesoare pentru ca ne-a dat posibilitatea sa vedem matematica altfel si, in acelasi timp, sa vedem ca iubirea poate fi transmisa si prin matematica.

La sfarsitul orei, fiecare membru al echipelor a primit drept recompensa un 10 la matematica.

FABIAN PETER

FABIAN PETER

FABIAN PETER

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: