RALUCA GĂVRUŢA & DENISA ȚURCĂU: E mai bine în Belgia sau în România?

Denis şi colegii săi

Denis şi colegii săi

Denis Mărcuţ este un băiat care a locuit în România până acum aproximativ patru ani, dar într-o zi parinţii săi i-au făcut lui, şi fratelui său mai mic Horia, o surpriză, aceea că se vor muta în Lier, un oraş din Belgia. La început i-a fost greu să se acomodeze acolo, dar până la urmă a reuşit. Acum este elev in clasa a IX-a la un liceu obişnuit din Lier.

Împreună cu doi prieteni

Împreună cu doi prieteni

Denis a fost de acord să ne dezvăluie câteva diferenţe între şcoala de la noi şi cea din Belgia. El a spus că în Belgia orele încep la ora 8:30, şi fiecare oră durează 45 de minute, iar la ei pauza mare este de o oră.

La şcoala unde studiază Denis nu primesc teme, nu primesc note şi nu au catalog. Fiecare elev are un Smartschool, pe care pot să-şi verifice orarul sau pot afla dacă trebuie să aducă un anumit lucru la şcoală.

La fiecare şcoală din Lier, există un „restaurant” unde elevii pot mânca aproape tot ce îşi doresc. În Belgia se face o dată pe săptămână o „excursie”, de exemplu la piscină sau cinema.

Denis spune că la şcoală în Belgia este mult mai uşor decât în România. A spus că acolo ai mult timp liber, timp pe care el şi-l petrece cu prietenii în parc sau învăţând pentru a deveni tehnician auto.

RALUCA GĂVRUŢA, DENISA ȚURCĂU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: