FLAVIA BOGDAN & EMANUELA BOGDAN: Un sport nobil

Vrem să vă vorbim despre un tânăr înotător, Cris Sălăjan. El are 16 ani şi e la Liceul cu Program Sportiv. Acesta face polo încă de la vârsta de 9 ani şi a acceptat să răspundă câtorva întrebări. Citiţi şi veţi afla mai multe lucruri despre el şi despre polo.

polo cris 02

REPORTERI: De când practici acest sport?

CRIS: Tata m-a dus prima dată la bazin să învăţ înotul tehnic la 9 ani. După câteva luni în paralel cu noi se antrenau copiii de la echipa de polo Dinamo. La antrenamentul acela mai mult m-am uitat la poloişti decât am înotat. A fost dragostea la prima vedere. Am dat probe şi aşa am ajuns în echipa de polo. Din păcate, din motive medicale am fost nevoit să intrerup antrenamentele, pe care am hotărât să le reiau în vara anului 2015!

 

REPORTERI: Unde faci polo?

CRIS: Am început activitatea de polo la echipa Dinamo Oradea, o echipă exclusiv de copii, condusă cu mult suflet de domnul Mircea Frăţilă, dar acum dupa ce am revenit am fost acceptat la Crişul Oradea.

 

REPORTERI: Care sunt cele mai importante premii câştigate?

CRIS: În perioada respectivă am participat alături de echipă în campionatul naţional de polo pentru copii unde am ocupat locul 3 pe ţară. De asemenea am activat şi în campionatul Ungariei (zona de Est) unde am ocupat locul 2.

 

REPORTERI: Părinţii te susţin în ceea ce faci?

CRIS: Da, mă susţin atât financiar, cât şi moral

 

polo cris 01

CRIS SĂLĂJAN

REPORTERI: Pentru toţi iubitorii de acest sport ai putea să spui câteva lucruri?

CRIS: Ca şi despre orice alt sport, nu pot spune lucruri urâte, deoarece ele pentru mine nu există. Polo este un sport complex care te dezvoltă armonios, fizic şi mental. Un sport de echipă, nobil, dur, dar a cărui duritate se vede mai puţin de pe margini (încleştarea crâncenă este mai mult sub apă ). Avantajul poloului faţă de celelalte sporturi este că oricât te-ai antrena sau juca, nu transpiri niciodată:))

 

REPORTERI: Cât de mult te antrenezi?

CRIS: Întrucât am avut o perioadă de întrerupere lungă (3 ani), am început în vară cu un program de reacomodare şi refacere a capacităţii fizice cu antrenamente specifice la sală de 3 ori pe săptămână combinate cu alte 4 antrenamente săptămânale de înot.

 

REPORTERI: Poţi să le dai un sfat tuturor celor care ar vrea să se apuce de acest sport?

CRIS: Înotul şi implicit poloul sunt sporturi complexe practicabile la orice vârstă, care presupun dărurire şi timp, deci le recomand tuturor.

au consemnat FLAVIA BOGDAN şi EMANUELA BOGDAN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: