DIANA POP: Eu, voi şi restul lumii

M-am îndepărtat treptat de ego ca sufletul meu să domnească în câteva genii. Vreau să cunosc personalităţi. Vreau să devin o personalitate plăcută de toată lumea. În ochii celor însetaţi de cunoaştere, mici exploratori… apă a vieţii sunt eu, turnată pentru oameni însetaţi.

Stai vreodată să te gândeşti dacă alţii se gândesc la tine? Desigur că stai, eşti o fiinţă umană. Stai vreodată să te gândeşti dacă lumea are o părere bună despre tine? Desigur că stai, eşti o fiinţă umană. Stai vreodată să te gândeşti dacă viaţa e destul de corectă pentru tine, şi dacă da, de ce anumite personalităţi îţi vor orice, mai putin binele? Desigur că stai… Ar trebui să nu mai stai.

De ce da? De ce nu? Nu e un joc de cuvinte, e un joc de personalitate. Ce e aia personalitate? Ceva ce tu nu ai dacă citeşti treaba asta tot mai repede ca să ajungi la o rezolvare. Ceva ce tu de fapt ai, doar ca nu e pe placul celor din jur.

Antiteza tu şi tu e în defavoarea ta.

Ştii, tu ai această singură viaţă. Cum vrei să ţi-o petreci? Cerându-ţi scuze? Regretând? Întrebându-te? Urându-te pe tine însuţi? Ţinând o cură de slabire? Alergând dupa persoane care nu vor să te vadă? Fii curajos. Crede în tine. Fă ce te face să te simţi bine. Riscă. Tu ai această singură viaţă. Fă-te mândru.

Eşti diferit? Foarte bine. Ideile tale sunt diferite de cele ale întregii… populaţii? Foarte bine. Timpul tău liber este construit de cărţi? Scrie tu o carte. În istoricul tău de youtube apare 97% cuvântul „karaoke” ? Ce mai aştepti? Ai o idee excelentă şi probabil indubitabil de prostească? Spune-o. E părerea ta şi contează.

Tocmai am scris un discurs motivational? Exact. Nu vrei să ţii cont de el? Ar trebui.

De ce? Viziunea mea asupra lumii se împarte în două categorii: ajută-te pe tine însuţi şi ajută-i pe ceilalţi. Poate, într-o zi, cineva va ajunge măreţ din cauza ta, pentru că apă a vieţii eşti tu, turnată pentru oameni însetaţi.

DIANA POP

DIANA POP. Foto: Patricia Szmercsanyi

DIANA POP. Foto: Patricia Szmercsanyi

2 comments

 1. Anonim

  Ai cam plagiat fetita mea .. Din titlu , guess who – eu tu si restu lumii , ti se pare cunoscut ?

  Like

  • DIANA POP

   Sunt destul de sigura ca daca intr-un fel sau altul, inexplicabil, titlul articolului meu seamana izbitor cu titlul unei melodii.. nu inseamna ca am plagiat. Avand in vedere ca continutul, care este cel care conteaza, nu are de-a face cu continutul melodiei.. nu vad rostul comentariului tau. Iti multumesc frumos,
   Diana Pop.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: