CĂTĂLINA RAŢ: Tinerii, prezentul și viitorul țării

Tinerii… O generație complicată am putea spune în secolul al XXI-lea . Pentru generațiile trecute,  tinerii nu sunt decât o generație pierduta și ei gândesc așa deoarece au motive sa o facă, datorita faptelor și cuvintelor urâte, ceea ce denotă un caracter lipsit de bune maniere.

Este trist că se întâmplă acest lucru pentru că noi suntem prezentul, dar și viitorul acestei țări și de noi atârnă soarta ei.

Consider că ar trebui sa fim exemple pentru generațiile care vor veni după noi, atât prin fapte, cât și prin cuvinte. Nu de puține ori mi-a fost dat ca și tânără să aud alți tineri vorbind urat, înjurând,  făcând gesturi și semne obscene, iar acest comportament îmi lasă un gust amar fiindcă tot mai mulți adolescenți adopt un astfel de stil de viață,  uitând valorile învățate acasă și la școală, educația lăsând deseori de dorit.

Mulți nu știu că dacă seamănă un gând,  vor culege o faptă, apoi un obicei, după aceea un caracter, iar dacă semeni un caracter vei culege un destin. De aceea trebuie sa facem ceva cât mai repede posibil, ca nu cumva de la un simplu gând sau un obicei prost, destinul sa fie distrus.

Într-o semene situație trebuie pus accentul pe schimbare, schimbarea de la tânărul lipsit de valori la un tânăr educat, cu un vocabular decât vârstei. Desigur că generațiile trecute nu au fost asediat de gadget-uri, nu au avut acces atât de ușor la informație cum se întâmplă azi și aveau modele demn de urmat. Tinerii de azi au uitat ce înseamnă sa fii un adevarat om în societate din cauza lipsei de modele.

Haideți să facem ceva în acest sens și schimbarea să înceapă cu noi. Nu uitați,  de noi depinde totul! Haideti sa fim generația de care alte generații sa fie mândre!

CĂTĂLINA RAŢ

CĂTĂLINA RAŢ

CĂTĂLINA RAŢ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: