Alexandru Nedelcu la Liceul Ghibu: „Vouloir c’est pouvoir!”

Joi, 27 septembrie, Liceul Teoretic Onisifor Ghibu a avut deosebita plăcere de a-l avea ca invitat pe ctitorul şcolii noastre, domnul Alexandru Nedelcu. Aflat într-o scurtă vizităîn ţara noastră, domnia sa având domiciliul actual în Canada, a profitat de ocazie şi a oferit elevilor claselor a XI-a şi a XII-a secţia Jurnalism un crâmpei din experienţa profesională a domniei sale.

LOREDANA MOCA

Astfel, în decurs de o oră, domnul Alexandru Nedelcu ne-a vorbt despre importanţa curiozităţii, a cunoştinţelor şi a dorinţei, elemente indispensabile pentru o reuşită în orice domeniu, dar şi despre faptul că nimic nu e imposibil de făcut dacă iţi doreşti cu adevărat acel lucru. De asemenea, am mai aflat despre şansa pe care a avut-o de a preda limba franceză într-o şcoală din Maroc, în urma participării la un curs în ţară, dar şi despre ignoranţa elevilor de care s-a lovit în Canada, unde, după cum afirma şi dumnealui, „sistemul educaţional nu reflectă o realitate socială”.

În opinia mea, vizita a fost un real succes, încurajările primite din partea domniei sale fiind mai mult decât binevenite nouă, celor care avem posibilitatea alegerii între a pleca în străinătate în vederea împlinirii profesionale, sau a rămâne în ţară, deşi viitorul tinerilor din România este în continuare pus sub semnul întrebării.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: